Modemkori hőstörténet

Könyv DVD-melléklettel a tízéves digitális talkshow-ról

Szalay Dániel, 2005. május 31. 21:39
Néhány napon belül megjelenik az a kiadvány (könyv és DVD), amely a Petőfi Rádió tíz évvel ezelőtt indult, és máig népszerű számítógépes műsorának világába kalauzolja el az olvasókat. A MODEM IDŐK műsor 1995. július 12-én jelentkezett először a közszolgálati rádióban. A kiadvány címe "MODEMKORI HŐSTÖRTÉNET", és elkészítésében néhány rajongó is segítséget nyújtott.

A "MODEMKORI HŐSTÖRTÉNET" egy háromszáz oldalas könyvből és egy duplarétegű, hét gigabájtnyi adatot tartalmazó DVD-ből áll. A korongra felkerült többek között az elmúlt tíz év valamennyi műsora MP3Pro formátumban, sőt egy házimozi lejátszóval is megnézhető film is, amely az adás közben enged bepillantást a stúdióba és a műsor készítői is megszólalnak benne.

A könyv fejezeteiből megismerhető a produkció története, elolvasható egy interjúválogatás az elmúlt évtized fontosabb eseményeiről, helyet kaptak tudósokkal és sztárokkal készített interjúk, a digitális világ egy-egy jelenségén fanyalgó jegyzetek legjobbjai, az Infoszótár tezaurusz, egy színes fotóalbum, illetve a kezdő internetezőket segíteni hivatott Internetiskola című sorozat 2005-ös változata is.

Szilágyi Árpád, a MODEM IDŐK műsorvezető-szerkesztője, a produkció elindítója a Prim Online-nak elmondta, hogy a Magyar Rádió a kiadványt június 14-én mutatja be a sajtónak. Mivel kis példányszámban készült a kiadvány, ezért szerinte a produkció hűséges hallgatóinak igyekezniük kell a megszerzéséhez. A kiadvány DVD-je elképesztő mennyiségű információt tartalmaz: kétszáz órányi hanganyagot, több óra RealVideo felvételt, ezerötszáz fotót, kereshető elektronikus Infoszótár felületet, sőt még a vak hallgatók is elolvashatják a könyv szövegét.

A rádióműsor magazinműsorként indult a Petőfi Rádióban 1995-ben, rögtön abban az évben megjelent internetes oldala is. 1996 februárjától az országban elsőként ez a produkció jelent meg először a világhálón hallgatható, magyar nyelvű adással. Ugyancsak elsőként már az indulás évében összekapcsolta a rádióműsort az élő számítógépes csevegéssel, a chattel, és így a műsor hallgatóinak az interaktív csatornák révén lehetőségük nyílt kérdéseket intézni akár a stúdióban ülő vendégnek is. 1998 októbere óta a MODEM IDŐK hetente, minden csütörtökön este tíz órakor jelentkezik harmincpercnyi időtartamban a Petőfi Rádióban, majd az adás megjelenik az internetes hangarchívumban RealAudio-ban, illetve a PC World magazin CD és DVD mellékletén MP3Pro formátumban.

(A Prim Online-t is megjelentető Adverticum Rt. a MODEM IDŐK partnere.)

Kulcsszavak: könyv Modem Idők

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05