Cisco IP telefónia a Mátra Cukor Rt.-nél

forrás Prim Online, 2005. június 1. 09:50
A Cisco Systems IP telefónia rendszerét választotta a magyarországi cukoripar egyik vezető társasága, a Mátra Cukor Rt. A német Nordzucker AG tulajdonában lévő cég bérelt vonali összeköttetéssel kapcsolta össze hatvani, szerencsi és szolnoki telephelyeit, és erre telepíti a Cisco IP telefonrendszerét.
A döntés mögött elsősorban a konvergált hálózat kínálta előnyök állnak – a hang- és adatforgalom egyetlen, egységes hálózaton történik, ami egyszerűbb üzemeltetést és költségoptimalizálást eredményez. Szintén a bevezetés mellett szóltak az IP telefónia révén elérhető alkalmazások. A Mátra Cukor Rt.-nél kiépítésre kerülő rendszer egységes, az IP telefonokról elérhető címtárat biztosít valamennyi telephely számára. A beruházás megvalósítását a BCN Rendszerház Kft., a Cisco Systems Gold Partnere végzi.

Az IP telefónia hálózat kiépítése június végére fejeződik be, ekkorra 170 darab Cisco IP telefonkészüléket telepítenek, és további száz meglévő analóg készüléket csatlakoztatnak a rendszerhez.

A közel 400 főt foglalkoztató Mátra Cukor Rt. számára az új rendszer komoly megtakarítást biztosít, mivel a Voice over IP (VoIP) kommunikáció révén a telephelyek közötti telefonhívások ingyenesek. A telephelyeken kiépített vezeték nélküli hálózat a vezeték nélküli IP telefonok alkalmazására is lehetőséget nyújt. Így a munkatársak szabadon mozoghatnak az egyes irodák, illetve gyártóegységek között, miközben a belső hálózaton folyamatosan elérhetőek maradnak, illetve maguk is indíthatnak hívásokat éppúgy, mintha asztali mellékükről telefonálnának.

A Mátra Cukor Rt. e fejlesztésekkel nem tett pontot a projekt végére: a későbbiekben úgynevezett Softphone rendszer kiépítését tervezi, amellyel a munkatársak laptopjaikról vagy más mobil eszközről is igénybe vehetik az IP telefónia rendszer szolgáltatásait.

Kulcsszavak: iptelefon VoIP Cisco-hu Cisco

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kiemelkedő éjszakai fotós képességekkel és vezető iparági innovációkkal érkezik a HUAWEI P60 Pro

Június 1-től Magyarországon is kapható a Huawei legújabb prémium kategóriás, kiemelkedő fotós képességekkel rendelkező okostelefonja, a HUAWEI P60 Pro. A készülék iparágvezető fejlesztéseket hoz a mobilfotózás terén, a P60 Pro-t továbbfejlesztett optikai rendszerrel, valamint a piacon elsőként többlencsés Ultra Lighting telefotó kamerával szerelték fel. A 88W-os SuperCharge töltésnek köszönhetően a HUAWEI P60 Pro mindössze 10 perc alatt 50 százalékra feltölthető Turbo módban, a készülék különleges Kunlun Glass kijelzője pedig rendkívüli törésállóságot biztosít. 

2023. május 26. 17:11

Pár nap múlva jelentősen növeli 5G-s lefedettségét a Telekom

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának keretében idén nyárra 60%-ra növeli lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A vállalat 5G hálózata 2023. június 1-jétől Budapesten, a megyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül lesz érhető. A Telekom június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G-t minden ügyfelének, melyet 5G képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni.

2023. május 24. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39