Az Intel előrejelzését magára nézve is jó jelnek tekinti az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 13. 10:14
A német Infineon félvezetőipari konszern kedvezően értékeli az Intel eredménybeszámolója és előrejelzése alapján a félvezetőpiaci helyzet idei alakulását. Wolfgang Ziebart, az Infineon vezére azonban kitart azon korábbi előrejelzése mellett, hogy a szeptember 30-án záró folyó pénzügyi évet a konszern csak nagy nehézségek árán lesz képes üzemi eredmény szinten pozitív mérleggel zárni.
A világ legnagyobb félvezetőáramkör-gyártója, az Intel a napokban emelte meg a második negyedévre vonatkozó forgalom-előrejelzését a számítógép-alkatrészek, ezen belül is elsősorban a laptop-számítógépekhez szükséges áramkörök növekvő keresletére utalva. "Mivel a személyi számítógépek memória-áramköröket is igényelnek, ezt mindenképpen jó jelnek kell tekintenünk" - jelentette ki Ziebart. Az Infineon fő profilja a memória-áramkörök gyártása.

Az Infineon vezére a memória-áramkörök év eleji áresését követően az év hátralévő részére az árak stabilizálódását várja, ami akár áremelkedésbe is fordulhat. Az egész évre azonban változatlanul érvényes a korábbi 35-40 százalékos olcsóbbodást jelző prognózis. Az idén ebből már 30-35 százalék teljesült.

Az árcsökkenés és a mobiltelefonhoz szükséges áramkörök csökkenő kereslete miatt az Infineon a második 2004/05-ös negyedévben a korábbinál nagyobb veszteségek volt kénytelen elkönyvelni.

A 90 nanométeres gyártási technológiára való átállással a tervezettnél korábban az Infineon ledolgozta konkurensével a Samsunggal szembeni hátrányának jelentős hányadát. Tavaly ez még hat-nyolc hónapos volt, ami mostanra kettő-négy hónapra szűkült. A többieket viszont már maga mögé utasította. A félvezető-áramkörök gyártói között a gyártási költségek terén dúl a legélesebb konkurenciaharc. A finomabb metszési eljárásokat lehetővé tévő technológiák bevezetése csökkenti az egy adott szilícium lemezen elhelyezhető áramköri egységek árát, ami így több áramkör
előállítását teszi lehetővé, tehát komoly gyártás hatékonysági előnyökkel jár.

A HVB értékpapír piaci elemzői az Infineon részvényének portfolió súlyozási besorolását átlagosról átlagon felülire emelték.

Kulcsszavak: +céginfo memória Infineon

Új magyar fejlesztés teszi egyszerűbbé a készpénzmentes adománygyűjtést

Az Ingenico Magyarország bemutatta megújult Adományozó Totemét, amely lehetővé teszi a bankkártyás adományok gyűjtését, akár emberi felügyelet nélkül is.

2022. december 7. 15:27

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

A Palletways négy éve indította el magyarországi hálózatát

A Palletways Group négy évvel ezelőtt a biatorbágyi központtal működő magyar hálózat elindításával bővítette európai jelenlétét és erősítette tovább az exportlehetőségeket Magyarországra és Magyarországról.

2022. december 7. 11:26

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55