A NETÉRT megdöbbenéssel értesült a BSA szoftverszabadalmakkal kapcsolatos direktlevél kampányáról

forrás Prim Online, 2005. június 13. 09:45
Meglepő anyag jutott el a NETÉRT-hez: a Business Software Alliance brüsszeli irodájának levele. A levélben az EU szoftverszabadalmak direktíváját - az összes részlet mellőzésével - nemes egyszerűséggel csak CII-direktívaként emlegeti a szervezet, és ezen direktíva támogatására szólítja fel a szabadalmi területen dolgozó címzetteket.
"A címzetteket felkéri a BSA brüsszeli irodája, hogy küldjék vissza és biztosítsák támogatásukról José Manuel Barosso-t, az Európai Bizottság Elnökét, valamint Lévai Katalint (MSZP) és dr. Szájer Józsefet (FIDESZ-MPSZ). A levél mellékletében megtalálható az előre nyomtatott angol nyelvű válasz levelezőlap és az előre fizetett légipostai boriték.

A levélcsomag megtévesztő információkat tartalmaz, a válasz-levelezőlapok mellett tartalmaz egy fiktív tudósítást 2010-ből, amely arról számol be, hogy a szabadalmi direktíva mellőzése miatt települnek ki az EU-beli cégek Indiába és Kínába, valamint egy szívhezszóló könyörgést, amelyet Francisco Mignorance, BSA Európa közjogi igazgatója írt alá. Mignorance levelében a tényeket figyelmen kívül hagyva kéri a címzetteket, hogy támogassák szakmai tekintélyükkel is a szoftverszabadalmi direktívát.

A teljes levél a szándékos csúsztatás, a dolgok összekeverésének és a céltudatos manipulációnak a tankönyvi iskolapéldája lehetne, ha nem lenne tisztességtelen" - olvasható a NETÉRT sajóközleményében.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a HTC VIVE XR Suite szoftvercsomag

A HTC VIVE, ma hivatalosan is elérhetővé tette a VIVE XR Suite szoftverét – amely egy öt alkalmazást magában foglaló vállalatokra fókuszáló, integrált VR- szoftvercsomag, segítségével a felhasználók akkor is hatékonyak és kollaboratívak tudnak maradni, ha egymástól fizikailag távol, csak számítógépen, tableten és valamilyen közismert VR eszközön tudják a kapcsolatot tartani.  A bejelentés kapcsán szervezett virtuális rendezvényt a VIVE Session alkalmazáson keresztül is követni lehetett, így világszerte többezer résztvevő kapcsolódhatott be ebbe avatar formában. 

2020. október 20. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás