A NETÉRT megdöbbenéssel értesült a BSA szoftverszabadalmakkal kapcsolatos direktlevél kampányáról

forrás Prim Online, 2005. június 13. 09:45
Meglepő anyag jutott el a NETÉRT-hez: a Business Software Alliance brüsszeli irodájának levele. A levélben az EU szoftverszabadalmak direktíváját - az összes részlet mellőzésével - nemes egyszerűséggel csak CII-direktívaként emlegeti a szervezet, és ezen direktíva támogatására szólítja fel a szabadalmi területen dolgozó címzetteket.
"A címzetteket felkéri a BSA brüsszeli irodája, hogy küldjék vissza és biztosítsák támogatásukról José Manuel Barosso-t, az Európai Bizottság Elnökét, valamint Lévai Katalint (MSZP) és dr. Szájer Józsefet (FIDESZ-MPSZ). A levél mellékletében megtalálható az előre nyomtatott angol nyelvű válasz levelezőlap és az előre fizetett légipostai boriték.

A levélcsomag megtévesztő információkat tartalmaz, a válasz-levelezőlapok mellett tartalmaz egy fiktív tudósítást 2010-ből, amely arról számol be, hogy a szabadalmi direktíva mellőzése miatt települnek ki az EU-beli cégek Indiába és Kínába, valamint egy szívhezszóló könyörgést, amelyet Francisco Mignorance, BSA Európa közjogi igazgatója írt alá. Mignorance levelében a tényeket figyelmen kívül hagyva kéri a címzetteket, hogy támogassák szakmai tekintélyükkel is a szoftverszabadalmi direktívát.

A teljes levél a szándékos csúsztatás, a dolgok összekeverésének és a céltudatos manipulációnak a tankönyvi iskolapéldája lehetne, ha nem lenne tisztességtelen" - olvasható a NETÉRT sajóközleményében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás