Új gazdasági hírportállal bővült az erdélyi internet palettája

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 14. 09:02
Új lappal bővült az erdélyi magyar internet palettája: a privatprofit.ro gazdasági hírportál elsősorban romániai magyar vállalkozóknak és Romániában befektetni szándékozó magyarországi üzletembereknek nyújt hasznos infomációkat.
Az internetes újság naponta többször frissülő gazdasági híreket, tőzsdei mutatókat, elemzéseket kínál olvasóinak. A befektetők döntéseit a legfrissebb statisztikák alapján készített régió és megyeelemzések is segítik. A honlapról letölthető a román társasági törvény magyarra fordított változata, és hamarosan újabb jogszabályok is felkerülnek.

A gazdasági hírportál a román és a nemzetközi gazdaság iránt érdeklődők hírforrása, de extra szolgáltatásokat is nyújt az üzleti tanácsadás, a turizmus (főleg a szállásközvetítés), a bevásárlás területén is. A megtakarítások hatékony elhelyezését segíti a romániai bankok adataival rendszeresen aktualizált betétszámító, az adószámítóval pedig bárki kiszámíthatja, béréből mennyi járulékot és adót fizet, mekkora az eltartott személyek utáni jóváírás.

A portál főszerkesztője, Králik Lóránd gazdasági újságíró (korábban a Bihari Napló vezérigazgatója, az Erdélyi Riport gazdasági rovatvezetője, jelenleg a HVG külső munkatársa) elmondta: az internetes lap ötlete tavaly nyáron merült fel először. Az a célja, hogy kielégítse a romániai magyar vállalkozók és a térség iránt érdeklődő befektetők információigényét, illetve az internetező nagyközönségnek egy eddig hiányzó szolgáltatást nyújtson. A főszerkesztő szerint a gazdasági portál hiánypótló jellegű, nem akarnak versenyezni sem az általános hírportálokkal, sem a pályázati figyelő-rendszerekkel és állásközvetítőkkel.

A kiadó a nagyváradi székhelyű román-magyar vegyes vállalat, a Pro Capital Kft. A társaság ügyvezetője Székedi Levente, az Erdélyi Riport korábbi marketingigazgatója. A lap információit hírügynökségek és munkatársi hálózatuk biztosítja, naponta akár húsz hír is felkerül az oldalra. Az elemzéseknél hírügynökségi információs anyagokat, statisztikai adatokat is felhasználnak, de arra törekszenek, hogy ezeket egyedi, sajátos formában dolgozzák fel - mondta el Králik.

A portál készítői abban bíznak, hogy a privatprofit.ro online gazdasági hírlapként ösztönözni fogja a romániai magyar gazdasági újságírást is. A kiadó szándékai szerint az elektronikus újság jövőre már román és angol nyelven is jelentkezik.
Kulcsszavak: onlineszolg média újság

fre:ac 1.1.2b

Ingyenes, magyar nyelvű audio konverter és CD-másoló alkalmazás, amely támogatja a népszerű formátumokat: MP3, MP4/M4A, WMA, Ogg Vorbis, FLAC, AAC, WAV és Bonk.

2020. július 12. 12:38

Wise JetSearch 4.1.1.216

Az ingyenes Wise JetSearch egy helyi fájl kereső eszköz, amely támogatja a FAT és NTFS meghajtót is. Tökéletes alternatívája a Windows Search és a Search Everything programoknak.

2020. július 12. 12:36

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Digitális képességekkel a munkanélküliség ellen

A digitális képességek fejlesztése lehet a leghatékonyabb módja, hogy olyan embereket segítsünk vissza a munka világába, akik a közelmúltban valamilyen okból kiszorultak a munkaerőpiacról. A hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amelyhez a Microsoft Magyarország is csatlakozott – digitális kompetenciafejlesztő tréninggel.

2020. július 12. 10:03

Itt a vége az emeltdíjas visszaéléseknek?

Se szeri se száma azoknak az eseteknek, amikor valaki furcsa számokról hívást kap, és ezeket felvéve a telefonszámlája az egekbe szökik. Az alapvető óvatosság mellett, – hogy ne fogadjunk olyan hívásokat, amik egzotikus országhívószámokról érkeznek – mostantól a törvény is véd bennünket. Az ilyen csaló hívások számlái ugyanis a jövőben a szolgáltatót terhelik – hívja fel a figyelmet a téma két szakértője, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda és dr. Bocsák Attila ügyvéd. 

2020. július 12. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás