Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén

forrás Prim Online, 2005. június 16. 18:41
A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodás született a kaliforniai székhelyű, VoIP specialista Sipura Technology, Inc. megvételéről. A tranzakció az otthoni és kis irodai vezeték nélküli, illetve hálózati hardvereszközök első számú szállítójaként ismert Linksys divízió eddigi első cégfelvásárlása. Kutatások szerint a jelenlegi 8 millióról 2009-re közel 60 millióra nőhet azok száma, akik otthoni szélessávú internetkapcsolatukat VoIP technológián alapuló telefonálásra használják.
A fogyasztói VoIP-termékek gyártásában élenjáró Sipura jelenleg a Linksys hálózati VoIP-eszközeinek egyik legfontosabb technológiai szállítója. Értékes technológiáján és ügyfélkapcsolatain kívül a cég alapos VoIP-ismeretekkel felvértezett gárdája a Linksys hang- és videoátviteli, valamint egyéb területeken tervezett kutatási és fejlesztési tevékenységének bővítésében fog szerepet játszani.

A megállapodás szerint a Cisco közel 68 millió dollárt fizet a Sipuráért részvényekben és opciókban. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének július 30-ával végződő negyedik negyedévében kerül sor.

A VoIP fogyasztói piaca gyorsan bővül, hiszen a független vagy korábban monopolhelyzetben lévő távközlési és kábeltársaságok egyre újabb internetes telefonálási ajánlatokkal jelennek meg a piacon. A Synergy Research Group, az egyik vezető piackutató cég jelentése szerint a világon jelenleg csaknem 8 millió fogyasztó használja otthoni szélessávú internetkapcsolatát VoIP technológián alapuló telefonálásra. A Synergy várakozásai szerint ez a szám 2009-re az 58,9 milliót is elérheti.

Kulcsszavak: +céginfo VoIP iptelefon Cisco

Magyarországra jön a NASCAR?

Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez nem egy egyszeri alkalom volt. Jordan Jiloty az idén a budapesti Hungarian Summit-ra is ellátogat június 8-án. 

2023. június 1. 19:55

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

A Hiventures befektetésével tör közép-európai babérokra a Greenstic

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 16:09

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé. Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

2023. június 1. 15:37

A fiatalok körében egyre népszerűbb Nokia 2660 Flip mostantól több színben is elérhető

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 1. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39