E-ügyintézés a Veszprémi Önkormányzatnál

forrás Prim Online, 2005. június 20. 11:00
Lezárult az első fázisa annak a majd másfél éves projektnek, amelyet a "Nyitott önkormányzat az állampolgárokért" című pályázat keretében a Minor Holding Rt. és a HP Magyarország Kft. közösen végez a Veszprémi Önkormányzat számára.
A projekt 2004. november végétől 2006. március végéig tart, és összköltsége bruttó 495 millió forint. Mivel egy önkormányzat a kormány után talán a legszerteágazóbb tevékenységet ellátó egysége a hazai közigazgatásnak, a projekt megvalósítása során nagy segítséget jelent, hogy a veszprémi önkormányzat is komoly szakértői gárdával - majd 50 fővel -, a Minor Holding Rt. pedig 20 fővel van jelen. A Minor a projektben szállítandó megoldások közül egy központi elemet, a belső ügyintézői alrendszert építi ki, és bevezetésre kerül a Minor saját fejlesztésű, MultiWorX eFOUR keretrendszere (Elektronikus Folyamatirányító és Ügyviteli Rendszer, a továbbiakban: e4).

A Minor e4 keretrendszeréből testreszabással bevezetésre kerülő közigazgatási Belső Ügyintézői Alrendszer kialakításának fő célja a törvényes működés biztosítása, erősítése, valamint az ügyintézési idők lerövidítése - egyrészt az adminisztratív feladatok felgyorsulása, másrészt az érdemi ügyintézés elektronikus támogatása miatt. A rendszer túlmutat az egyszerű iktatás, szignálás, nyomkövetés feladatsoron, amit a jelenlegi iktatási rendszerek produkálnak, mert valódi, a teljes ügyanyagra kiterjedő munkafolyamatok végrehajtását támogatja. Az egyes feladatok során az ügyintézők láthatják az elvégzendő tevékenységek listáját, döntési pontokat, rögzítendő adatokat. A rendszer sablonok által nyújt segítséget a határozatkészítésben.

Az e4 keretrendszer közigazgatási Belső Ügyintézői Alrendszer egyik központi eleme a hivatali iratkezelésnek, lévén minden hatósági eljárásban keletkezett ügy - függetlenül attól, hogy hagyományos (papír) vagy elektronikus módon indul -, ezen a rendszeren fut keresztül. Ez a rendszer alkotja meg a lehetőségét az elektronikusan indított ügyek elektronikus kezelésére is. Az ügyviteli rendszer megteremti az egységes irat- és ügykezelést, mivel több csatornából képes ügyiratokat fogadni, és azokat egységes módon kezelni. Az e-ügyintézés szempontjából is kiemelten fontos az e4 keretrendszer megoldása, mint hatósági információs rendszer, mivel ez az ügycsoport a hivatal tevékenységében az, amely leginkább élőmunka igényes és az állampolgárok legtöbbször ebben a feladatkörében érintkeznek az önkormányzattal.

A Minor az első öt GVOP-nyertes közül kettőnél, a veszprémi és az egri önkormányzatoknál végez bevezetéseket. A cég ügykezelő rendszere már augusztusban mindkét helyen tesztkörnyezetben fog üzemelni, a Főpolgármesteri Hivatalnál pedig már élesben használják.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 gyakori hiba, ami miatt nem találunk párt az interneten

Magyarországon évente sok százezer egyedülálló regisztrál különböző társkereső oldalakra, hogy megtalálja a párját. A VagyokNeked.hu társkereső oldal üzemeltetői eddigi tapasztalataik alapján közzétettek egy listát azokkal a tipikus hibákkal, amik miatt nem vagy csak nagyon nehezen tudunk párt találni az interneten. Nézzünk szembe a tényekkel!

2017. február 18. 09:46

Programmatic Kisokost adott ki az IAB Hungary

Osipovich Marianna (Amnet) és Kassai Péter (CEMP SH) vezetésével az IAB Hungary Programmatic munkacsoportja elkészítette a programozott médiavásárlást részletesen bemutató, szabadon letölthető Programmatic Kisokost.

2017. február 15. 10:40

Tartsa bérletét új típusú személyazonosító igazolványán!

A Budapest és Pusztaszabolcs között rendszeresen vonattal utazók mostantól új típusú személyazonosító igazolványukon (eSzemélyi), elektronikus adatként tárolhatják bérletüket. A közösségi közlekedési szolgáltatók közül elsőként a MÁV-START teszteli a fejlesztést a gyakorlatban is.

2017. február 15. 10:07

Éves autópálya-matricák már elővételben is

Idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-ától megvásárolhatóak a következő esztendőre szóló országos és megyei e-matricák – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

2016. december 7. 15:39

A Telekom karácsonyi kampánya az emberi kapcsolatok megerősítését helyezi fókuszba

A kampány célja a márka-életcél közvetítése úgy, hogy az az ünnepi hangulatban releváns legyen a befogadó számára: A Telekom minden értelemben áthidalja a távolságokat az emberek között, az ünnepi időszak pedig egy jó apropó, hogy ezért mindenki személyesen is tegyen valamit.

2016. november 15. 14:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com