Páneurópai szerzői jogi koncessziót szorgalmaz az EU az online zenei szolgáltatásokhoz

Milkovits Gábor, 2005. július 8. 20:35
Az Európai Bizottság az összes uniós tagállamra egyszerre érvényes szerzői jogi koncesszió kidolgozását szorgalmazza az internetes zeneáruházak számára.
Jelenleg ha valaki üzleti célú online zeneletöltő szolgáltatást szeretne indítani Európában, akkor mind a 25 uniós tagállam illetékes engedélyeztetési testületénél végig kell járnia a szükséges, sokszor nem is olcsó procedúrát. Mindez igen komoly versenyhátrányba hozza az Egyesült Államokkal szemben az öreg kontinenst: az amerikai online zeneszolgáltatók bevétele tavaly átszámítva 207 millió euró volt, szemben az európai 27,2 millióval. Becslések szerint a szakadék az idén tovább nőhet, 500 millió/106,4 millió eurós arányokkal az Egyesült Államok javára. Charlie McCreevy, az EU belső piacokért és szolgáltatásokért felelős biztosa az ügyben kiadott közleményében leszögezi, hogy az egységes szerzői jogi koncesszió hiánya hátráltatja az európai székhelyű online szolgáltatások elindítását.

Tilman Lueder, az EB fent említett biztosságának szerzői jogi ügyekért felelős vezetője egy sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy az illetékesek már tárgyalnak az ügyben érintett cégek képviselőivel, és reményei szerint októberben elfogadásra is kerülhet a szükséges rendelet vagy ajánláscsomag.
Kulcsszavak: zene EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50