Szoftverfejlesztéssel erősít az ELTE

Kovács Attila, 2005. július 11. 21:44
Sajtótájékoztatót tartottak ma az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem (ELTE) Informatikai Kooperációs Kutatási és Oktatási Központ (IKKK) létrehozásának befejezése alkalmából. A 650 millió forint EU, magyar állami és konzorciumi forrásokkal pályázati úton létrehozott ELTE IKKK célja szerint egy többkomponensű, nyitott technológiai szoftverfejlesztő környezet és hozzá tartozó szakember-koncentráció. A központban hasznosítás-orientált célzott alapkutatások és alkalmazott kutatások folynak. A készülő szoftvertermékek bázisát nyújthatnák egy profit-orientált termékoktatási vállalkozásnak is. A központ k+f eredményei átkerülnek az oktatásba.
A központ vezetője Kátay Imre professzor, a konzorcium tagvállalatai (az IKKK partnerei): Aitia Rt., Er-Petro Kft., Multiráció Kft., Netvisor Kft., ParaComputer Bt., SQI Kft., Zolix Kkt.

Az ELTE Informatikai Karán 3 ezer hallgató és 77 doktorandusz készül az informatikai tudását hasznosítsa. Az egyetemen lévő több mint 500 hallgatói számítógép és 150 oktatói gép áll rendelkezésre, amelyeket a központ feladataira is igénybe fognak venni.
Kulcsszavak: ELTE oktatás k+f

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38