IP telefónia telepítést és hálózatbővítést végez a MINOR a Deloitte-nál

forrás Prim Online, 2005. július 12. 11:08
A MINOR Rendszerház Rt. a napokban elnyerte a Deloitte pályázatát, amely során a régió több országában működő Deloitte vállalatoknál, azaz újabb városokban építi ki az IP-telefon (IPT) és LAN hálózatot. A nyertes az IP telefónia kialakítására - ahogy az eddigiekben is - Cisco IPT és hálózati eszközöket szállít ez év végéig, több, mint egymillió amerikai dollár értékben.
A DELOITTE 2003-ban több megoldás tesztelése után választotta a CISCO IPT megoldását. Az ekkor kiírt első tendert a MINOR Rendszerház Rt. nyerte, amelynek eredményeképpen egy hosszú távú projekt első lépéseként elkezdődött a hagyományos telefonos hálózat CISCO VoIP rendszerre történő korszerűsítése. Ennek keretében Budapest, Pozsony és Zágráb irodáit kapcsolták össze egymással IP alapú telefonon. A sikeres, 600 felhasználót érintő migráció tapasztalatát is figyelembe véve a Deloitte a rendszer regionális szintű bővítése mellett döntött.

A bővítésre 2005 májusban kiírt pályázaton a MINOR mellett multinacionális informatikai vállalatok indultak. A megbízást ismét a MINOR Rendszerház Rt. nyerte el, a legkedvezőbb ár mellett a szakmai tapasztalatoknak és a Deloitte-nál már sikeresen elvégzett bevezetéseknek is köszönhetően. Az újabb feladat bizonyos helyeken a LAN és IPT hálózat kiterjesztését és újabb központok bekapcsolását jelenti. A központi Call Manager redundáns kialakításával a regionális hálózat központja továbbra is Budapesten található. Ez év végéig a rendszerbe bekapcsolásra kerülnek a Deloitte prágai, varsói, szófiai és tallinni irodái is, jövőre pedig újabb közép-európai városok kerülnek sorra. A bővítésnek köszönhetően újabb 1.500 felhasználó kapcsolódik be az üzleti folyamatok IPT alapú támogatásába.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50