Microsoft vezeték nélküli billentyűzet Media Center PC-khez

Milkovits Gábor, 2005. július 12. 18:49
A Microsoft bejelentette, hogy egy olyan vezeték nélküli billentyűzetet hoz hamarosan forgalomba, amelyet kimondottan a Windows XP Media Center Edition operációs rendszerű számítógépekhez fejlesztettek ki.
A „Microsoft Remote Keyboard” elnevezésű klaviatúra beépített egérrel is rendelkezik, illetve külön gombok találhatók rajta a PC, a televízió, vagy más otthoni szórakoztató elektronikai eszközök vezérléséhez Emellett maguk a billentyűk hátsó megvilágítással is el vannak látva, így sötétben, például filmnézés közben is jól kivehetők. Az új billentyűzet kibocsátása része annak a projektnek, amellyel a Microsoft Windows operációs rendszerét, illetve az azzal ellátott PC-ket szeretné a házi szórakoztató elektronikai alkalmazásokat összehangoló eszközként is értékesíteni. A szoftveróriás tavaly 1,4 millió, mozgóképrögzítésre és zenelejátszásra kiválóan alkalmas Media Center PC-t adott el, ám 2008-ig ezt a számot 20 millióra kívánja növelni. Matt Barlow, a Microsoft PC hardver üzletágának egyik igazgatója elmondta, hogy az új billentyűzet az első kimondottan a Media Center PC-khez kifejlesztett ilyen eszköz.

A cég ezzel egy időben bemutatott egy olyan speciális billentyűzetet is, amelyet elsődlegesen digitális fényképek számítógépes szerkesztéséhez konstruáltak. Mindkét eszköz ára 99 dollár lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29