Az IBM kódokat bocsát a Mozilla rendelkezésére a Firefox könnyebb kezelhetőségéhez

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 17. 20:42
Az IBM ingyenesen a Mozilla alapítvány rendelkezésére bocsát olyan szoftverkódokat, amelynek segítségével a testi fogyatékosok számára is egyszerűbben kezelhetővé tehetik a Firefox böngészőt.
Ari Fishkind, az IBM szóvivője elmondta, hogy a Mozillának átadott mintegy 50 ezer sornyi kód lehetővé teszi például a weboldalak tartalmának hangos megjelenítését, nagyítását vagy kicsinyítését (elsősorban vakoknak vagy gyengén látóknak), illetve az egér helyett a billentyűzetről történő navigációt. A cég a Firefox következő, 1.5-ös verziójához biztosítja a kódokat, vagyis az újfajta alkalmazások azon keresztül lesznek elérhetők. Az IBM szerint az általuk kifejlesztett "Dynamic HTML" technológiára alapozva a webfejlesztők olyan tartalmakat, például munkalapokat hozhatnak létre, amelyek használatához a billentyűzet minimális használatára van csak szükség. A Mozilla rendelkezésére bocsátott kódok segítségével a következő generációs Firefoxon a különféle testi fogyatékossággal élők számára egyszerűen hozzáférhetők lesznek az ilyen jellegű weboldalak anélkül, hogy a navigáláshoz további szoftver letöltésére és telepítésére lenne szükség.

Mitchell Baker, a Mozilla elnöke üdvözölte az IBM lépését, és egyben kifejezte az alapítvány elkötelezettségét amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék az internetet és a rajta található tartalmakat.
Kulcsszavak: IBM Mozilla Firefox

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás