Új eszközzel bővítette merevlemez-keresőjét a Google

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 22. 19:41
A Google egy olyan új, „Sidebar” elnevezésű eszközzel bővítette Google Desktop merevlemez-keresőjét, amely a felhasználó szokásait rögzítve, önállóan képes letölteni különféle tartalmakat annak számítógépére.
A Sidebar „megfigyeli” a felhasználó böngészési szokásait illetve egyéb a PC-n végzett tevékenységét, és ezek alapján automatikusan, annak közreműködése nélkül odaillő weboldalakat, vagy a számítógép merevlemezén tárolt tartalmakat – képeket, dokumentumokat, üzeneteket - jelenít meg, sőt, akár fel is iratkozik helyette egyes híroldalak vagy blogok frissítéseire. Akinek persze nem túlságosan szimpatikus ez a kissé az 1984-be illő megoldás, az szerencsére ki is kapcsolhatja. Ezen kívül a Sidebar „Quick View” listájába felvehetők olyan internetes címek, vagy PC alkalmazások, amelyek innen közvetlenül, külön böngészőablak vagy a Start menü megnyitása nélkül elérhetők. A Sidebar mellett a másik újítás a kisméretű „Floating Deskbar”, amely egy speciális, mindig az összes többi megnyitott ablak fölött elhelyezkedő, illetve bármikor megragadható és odébb tehető, kisméretű egysoros keresőpult.

Jelenleg igen éles versenyt folytatnak egymással a konkurens keresőprogramokat kínáló nagy cégek, a Google, a Yahoo és a Microsoft MSN. Az utóbbi időben mindegyikük a merevlemez-keresőkben, illetve a komplex személyre szabható alkalmazásokban látja a jövő nagy lehetőségét. A Google Desktop Beta 2 szoftver – egyelőre csak angolul és még néhány más nyelven - ingyenesen letölthető a http://www.desktop.google.com/ címről.
Kulcsszavak: kereső Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05