Credit Suisse - NetLock együttműködés az elektronikus magánnyugdíjpénztári bevalláshoz

forrás Prim Online, 2005. augusztus 24. 17:47
A Credit Suisse ügyfelei Credit Suisse - NetLock co-branded biztonságos chipkártyán kapják meg saját – névre vagy cégre szóló - minősített tanúsítványukat, amellyel bármely más hazai magánnyugdíjpénztár felé is elvégezhető a hiteles, elektronikus magánnyugdíjpénztári bevallás.
A NetLock Kft., Magyarország vezető hitelesítés-szolgáltató vállalata együttműködési megállapodást írt alá a Credit Suisse Life & Pensions Pénztárszolgáltató Rt.-vel. A megállapodás keretében a Credit Suisse Life & Pensions Nyugdíjpénztár ügyfelei rendkívül kedvező feltételekkel térhetnek át a hagyományos, papíralapú magánnyugdíjpénztári bevallásról az internet alapú elektronikus bevallásra. Az elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott hiteles, elektronikus magánnyugdíjpénztári bevallás keretében jelentős költség-, idő- és nem utolsósorban energiamegtakarítás érhető el. További előnyt jelent, hogy a két cég a Pénzjegynyomda Rt. által szállított, minősített Micardo chipet tartalmazó, közösen kialakított arculatot tükröző intelligenskártyán biztosítja a Credit Suisse ügyfelei számára a minősített tanúsítványt, amellyel bármely más hazai magánnyugdíjpénztár felé is elvégezhető a hiteles, elektronikus magánnyugdíjpénztári bevallás.

A Credit Suisse a magyarországi nyugdíjpénztárak közül elsőként hívja fel 55.000 ügyfelének figyelmét az áttérés lehetőségére.

A bevallásnak ez a formája számos előnyt jelent az ügyfeleknek: gyorsabb, mert nem igényel papírmunkát, és hatékonyabb, mert könnyen ellenőrizhető. Könnyíti a bevallási folyamatot, mert az adatok feltöltése után egyetlen gombnyomással elküldhető a bevallás, valamint költségkímélő, mert nem igényel papír- és postaköltséget. A bevallás megérkezéséről azonnal, a bevallás helyességéről pedig 5 napon belül visszaigazolást kap az ügyfél. A bevallás hiteles és titkosított.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás