Firefox 1.5 Beta szeptember 8-tól

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 3. 19:27
A Mozilla Alapítvány bejelentette, hogy szeptember 8-tól letölthető lesz a Firefox böngésző első komolyabb mértékben megújított változatának béta tesztverziója.
A Firefox 1.5-öt eredetileg nyár végére ígérte a fejlesztőcsapat, az új menetrend szerint viszont a Beta 2 október 5-re, míg a végleges verzióval általában gyakorlatilag megegyező "Release Candidate 1" október 28-ra várható. A közleményben nem tértek ki a konkrét változtatásokra, ám a korábban kiadott, fejlesztőknek szánt alfa tesztváltozat olyan újításokat tartalmaz, mint a kizárólag az új fájlok, nem pedig a teljes szoftver letöltését igénylő egyszerűsített frissítő alkalmazás, a gyorsabb navigáció, a böngészőcímkék egérrel történő grafikus mozgatását és cseréjét lehetővé tevő megoldás, továbbfejlesztett pop-up blokkoló, illetve a Mac OS X rendszer szélesebb körű támogatása.

A megjelenése óta mindvégig töretlenül sikeres ingyenes, nyílt forráskódú Firefox böngészőprogram piaci térhódítása az internetes forgalmat figyelő cégek szerint júliusban megtorpant, a még mindig abszolút domináns Internet Explorer-nek pedig sikerült sok felhasználót visszahódítania. A Mozilla Alapítvány nemrég egy üzleti alapon működő vállalkozást hozott létre termékei hatékonyabb forgalmazásának elősegítésére.
Kulcsszavak: Firefox Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás