Microsoft-tanfolyamok és -vizsgák a Vaterán

forrás Prim Online, 2005. szeptember 7. 12:31
Kedvezményes megoldással rukkolt elő az Aranyfokozatú Microsoft partneri címmel rendelkező NetAcademia azon informatikusok számára, akik munkaerő-piaci értékük megőrzése és továbbfejlesztése érdekében szaktudásukat kizárólag önerőből fejlesztik.
Az oktatóközpont által a Vaterán magánszemélyek részére meghirdetett online aukciókon a piaci árnál átlagosan 40-50%-al olcsóbban érhetők el informatikai tanfolyamok, valamint a nemzetközi szinten elfogadott minősítések megszerzésére irányuló vizsgalehetőségek.

Manapság már szinte elképzelhetetlen, hogy a gördülékenyebb üzletmenet ne igényelne valamilyen szintű informatikai támogatást. A hatékony és eredményes működés alapját - mind a piaci verseny keretei közt működő vállalkozások, mind az állami szervek, intézmények esetében - az informatika teremti meg.

Az informatikai rendszerek problémamentes üzemeltetése, karbantartása, fejlesztése azonban olyan szakembert kíván, aki magas szintű termék, technológiai és innovációs ismeretekkel, illetve gyakorlattal rendelkezik, így sajnálatos, hogy míg az informatikusok rendszeres képzése, tudásuk szinten tartása az őket alkalmazó vállalkozások, szervezetek feladata lenne, a költségvetés tervezése során olykor pont erre a célra nem marad keret. Ezzel párhuzamosan viszont előfordul, hogy a vállalatok a munkaerő felvétel során csak a már szakértői minősítéssel rendelkező jelöltek közül válogatnak, minimális lehetőséget sem adva az ilyen címmel nem rendelkező informatikusok számára.

A végeredmény, hogy mindkét esetben a saját szaktudását fejleszteni kívánó informatikusra hárul a különböző informatikai tanfolyamok, vizsgák elvégzésének, illetve megszerzésének díja. Számukra jelenet megoldás a NetAcademia Oktatóközpont új kezdeményezése, amelynek keretében a megfelelő informatikai háttérrel már rendelkező, e területet hivatásának tekintő magánszemélyek számára biztosít továbbfejlődési lehetőséget.

"Szeretnénk, ha magánszemélyek is igénybe tudnák venni tanfolyamainkat, illetve élni tudnának az általunk biztosított nemzetközi szintű minősítések megszerzésének lehetőségével. Így minden hónapban egy konkrét szolgáltatásunkat meghirdetjük a Vaterán, a legnagyobb hazai piactér jellegű weboldalon" - mondta Szántó Zoltán, a NetAcademia Oktatóközpont kereskedelemi igazgatója, aki az eddigiek alapján úgy látja, komoly érdeklődés tapasztalható a saját magukat képezni vágyok körében az új lehetőség iránt.

Akár féláron

Az elmúlt időszakban - tesztjelleggel - már több hivatalos Microsoft tanfolyam és vizsga meghirdetésre került a Vatera oldalain, melyekhez a piaci árnál átlagosan mintegy 40-50 százalékkal alacsonyabb áron jutottak hozzá a licitálók. "Lehetőségeinkhez mérten így próbáljuk támogatni azokat a magánszemélyeket, akik számára fontos, hogy megfelelő szaktudással rendelkezzenek, ugyanakkor saját pénztárcájuk terhére kénytelenek képezni magukat" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője, aki szerint tanfolyamokra történő licitálás segítségével az is lemérhető, hogy éppen milyen szaktudás a legkeresettebb a piacon.

A NetAcademia Oktatóközpont most meghirdetésre kerülő tanfolyama a Windows Server 2003 menedzslésébe és üzemeltetésébe vezeti be a majdani résztvevőt. Arra pedig, hogy milyen tanfolyam kerüljön fel legközelebb a Vaterára, már most lehet szavazni a NetAcademia Oktatóközpont honlapján, a http://www.netacademia.net/training/votes.aspx címen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05