Újabb Microsoft fellebbezés az EB monopóliumellenes határozata ellen

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 7. 21:20
A Microsoft keresetet nyújtott be az Európai Unió Elsőfokú Bíróságához, amelyben elsődlegesen a kommunikációs protokolljainak a rivális cégekkel történő megosztását előíró EB rendelkezés visszavonását szeretné elérni.
A szoftveróriás az EB által kitűzött június 1-jei határidőig hivatalos beleegyező nyilatkozatot tett közzé, amelyben vállalta, hogy eleget tesz a bizottság határozatában foglaltaknak, azaz a 497 millió eurós bírság megfizetésén felül vállalja a Windows Media Player nélküli verziójának a megszabott feltételek szerinti forgalmazását is. A szerverprotokollok megosztásának ügye ugyanakkor függőben maradt, mivel a Microsoft csak abban az esetben bocsátaná ezeket más szoftvercégek rendelkezésére, ha azok nem tennék nyilvánosan hozzáférhetővé a kódokat. A nyílt forráskódú szerverszoftvereket fejlesztő társaságok viszont elfogadhatatlannak tartják ezt a feltételt, így a kérdésben bíróságnak kell döntenie, amiben a szoftveróriás és az EB hallgatólagosan már meg is egyezett.

A Microsoft szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az általuk most benyújtott kereset az Európai Bizottsággal júniusban létrejött megegyezés egyenes következménye. Elmondta még, hogy minél hamarabb döntést várnak az ügyben, mivel ez kihatással lesz a szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogok sorsára az egész világon.

Kulcsszavak: Microsoft jog EU

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

A Palletways négy éve indította el magyarországi hálózatát

A Palletways Group négy évvel ezelőtt a biatorbágyi központtal működő magyar hálózat elindításával bővítette európai jelenlétét és erősítette tovább az exportlehetőségeket Magyarországra és Magyarországról.

2022. december 7. 11:26

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Összefogtak a félvezetőgyártásban érdekelt cégek a bolygónk védelmében

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. 

2022. december 6. 22:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55