12. Menedzser Találkozó: Nagyító alatt a magyar IKT piac

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 10:20
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) immár 12. alkalommal rendezi meg hagyományos menedzser találkozóját a MENTÁ-t. Idén a konferencia központi témája a magyar infokommunikációs piac külső, belső szemmel való áttekintése, amelyről a kormányzat és az IKT szakma jeles képviselői vitáznak szeptember 9-11. között Siófokon. A kormányzat részéről a konferencia vendége lesz többek között Barát Etele tárca nélküli miniszter, Csepeli György politikai államtitkár, Eszes Gábor miniszteri biztos. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Kóka János gazdasági miniszter külföldi távollétük miatt a technika segítségével, videoüzenet formájában tart előadást.
A Menedzser Találkozó fő célja, hogy kommunikációs lehetőséget teremtsen az IKT-cégek egymás közötti, illetve a kormányzati szakemberekkel folytatott eszmecseréjéhez, ezzel is elősegítve a magyar informatikai és telekommunikációs szakma fejlődését. Az idei szakmai napon, szeptember 9-én, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöksége és a tagság közötti kerekasztal-beszélgetés nyitja a rendezvényt.

A szombati nap Kovács Zoltán, az IVSZ elnökének IKT= versenyképesség témában tartott előadásával kezdődik, a további program során a magyar informatikai piac kormányzati szemmel való felmérése, az információs társadalom helyzete és pénzügyi perspektívái, a globális és hazai informatikai piac elemzése, valamint a magyar informatika társadalmának elemzése kerül megvitatásra. A délután folyamán az előadások párhuzamosan zajlanak majd, így mindenki az érdeklődésének leginkább megfelelő kerekasztal-beszélgetésbe kapcsolódhat be. Az innováció és K+F magyarországi helyzetéről szóló beszélgetésben a kormányzati meghívottak mellett részt vesz az IVSZ tiszteletbeli elnöke, Reszler Ákos is.

Ezzel párhuzamosan az IKT szektor a keresleti és kínálati elemzéséről beszélget majd két, piackutatással foglalkozó vállalat vezetője, Andrási Tamás és Tom Schwieters. Az IKT szektorban való érvényesülést Gyurós Tibor díj döntősei és nyertesei szemén keresztül vizsgálhatjuk, akik sikertörténeteikről és nehézségeikről beszélgetnek majd.

Uj Péter és Vértes János Andor segítségével megpróbáljuk a magyar informatikát az átlagember szemével is feltérképezni. A Nemzeti Fejlesztési Terv programjainak megvitatása, illetve a HÁPB támogatásával létrejött Társadalmi Párbeszéd kerekasztal-beszélgetés után, az IVSZ Minősített Szoftver Exportőr 2005 díjának ünnepélyes átadására kerül sor.
Kulcsszavak: MENTA konferencia IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38