Extrém felhasználói szokások: módosítják a T-Online "általános szerződési feltételeit"

Kovács Attila, 2005. szeptember 14. 16:30
A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (NHH HFJK), a Netért, az LME, az Internet Fejlesztési Alapítvány és a T-Online - az internetszolgáltató egyes előfizetőinek való felmondása ügyében tartott legutóbbi egyeztetéséről - közös sajtóközleményt jelentetett meg szeptember 14-én.
Az egyeztetések során Juhász Károly (NHH HFJK) megerősítette, hogy a T-Online eljárása megfelelt a jogszabályoknak és az általános szerződési feltételeknek, de etikai és fogyasztói aggályokat vetett fel. A T-Online képviselője ugyanitt leszögezte, hogy a felmondással érintett előfizetői kör számára a szolgáltatást a felmondási idő alatt változatlan feltételekkel biztosítja, a szolgáltatás megszűnésekor pedig zökkenőmentesen, szünetmentes ISP váltással lehetővé teszi számukra ADSL szolgáltatás igénybevételét. A T-Online felmondási intézkedése nyomán felmerült felhasználói panaszok jövőbeli elkerülése érdekében a Juhász Károly kérésére az internetszolgáltató vállalta, hogy az Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) módosításával egyértelművé teszi azt az eljárást, amely megelőzi az előfizetők számára hátrányos döntéseket. A fogyasztók biztonsága érdekében az eljárás tartalmazni fogja az "extrém felhasználói szokás" fogalmát, és annak esetleges következményét.

Megegyezés született arról is, hogy a T-Online a havi minimum 150 Gigabájt forgalmi mennyiséget tekinti "extrém felhasználói szokásnak", a most hűségnyilatkozattal nem rendelkező felhasználók esetében. Ezt a forgalommennyiséget a felhasználói szokások figyelembevételével a T-Online évente felülvizsgálja, ám az annak eredményeképpen megállapított érték nem lehet az előző évinél kevesebb. A T-Online szerint az érintett csomag ügyfeleinek több mint 99%-a- nem rendelkezik "extrém felhasználói szokásokkal". Az internetszolgáltató a jövőben értesíti azokat a hűségnyilatkozattal már nem rendelkező extrém felhasználókat, akik rendszeresen átlépik az ÁSzF-ben meghatározott extrém adatforgalom mennyiségét. Azok számára, akik felhasználói szokásaikon ezután sem kívánnak változtatni, vagy saját más jellegű, vagy más szolgáltató más csomagját ajánlják majd fel.

A T-Online az ÁSzF módosítását a HFJK-val egyeztetve, a fogyasztói érdekek maximális figyelembevételével készíti el, és az ÁSzF-módosításról minden előfizetőjét tájékoztatni fogja.

Általános adatforgalmi korlát egy "fair use policy" keretében nem kerül kialakításra, valamint - a Netért javaslatára - az elbocsátott 50 előfizető egy évig díjmentesen átirányíthatja régi T-Online-os e-mail címét egy általa megadott másik webcímre.
Kulcsszavak: ADSL LME NETÉRT T-Online NHH

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Honor 20 Pro: jön Magyarországra is az EISA friss díjazottja

A Honor okostelefon márka bejelentette, hogy augusztus 23-ától Magyarországon is megvásárolható a Honor 20 Pro. A dinamikus-holografikus hátlappal érkező készülék négykamerás rendszerének fő kameráját a Sony IMX586 48 MP-es hátlapi kamerája alkotja. Ez továbbfejlesztett AI Ultra Élesség móddal segíti a világos, tiszta képeket, a mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizáción keresztül pedig csökkenti a bemozdulásból származó elmosódást.  

2019. augusztus 15. 15:59

Mobillal készített varázslatos felvételeket Afrika érintetlen tájairól a magyar lány

A fekete kontinens egyik legháborítatlanabb országát mutatja be legújabb kampánya keretében a Huawei. A vállalat workshopján 9 ország 13 fotósa tölthetett négy napot a varázslatos természeti adottságokkal rendelkező Namíbiában, ahol a Leica világhírű nagykövete, Kristian Dowling avatta be a résztvevőket az okostelefonos-fényképezés kulisszatitkaiba. A hollywoodi filmekből is ismerős helyszíneket és azok sokszínű élővilágát Magyarországról egyedüli résztvevőként Bodnár Zsófia is megörökíthette a Huawei legújabb csúcskészülékének segítségével.

2019. augusztus 15. 09:07

A Samsung Galaxy Note10+ 5G első helyezést ért el a DxOMark kamera tesztjén

A Samsung bejelentette, hogy az új Galaxy Note10+ 5G* okostelefon első helyezést ért el a DxOMark előlapi és hátlapi kamerákat értékelő rangsorában, valamint a videós teljesítményére is az eddigi legmagasabb pontszámot kapta. 

2019. augusztus 14. 14:55

A Samsung támogatja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait

A Samsung bejelentette együttműködését az Egyesült Nemzetek Szervezete Fejlesztési Programjával (UNDP), amellyel a szervezet Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja. Ezek a globális célok a társadalmat világszerte érintő kihívások megoldására irányulnak, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, a klímaváltozás és a természeti környezet pusztulása vagy az oktatás nehézségei. A Samsung új mobil alkalmazással és egyedi kiegészítőkkel hívja fel a figyelmet a célok fontosságára.

2019. augusztus 9. 11:56

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Note10

A Samsung bemutatja a Galaxy Note széria legújabb tagját, a Galaxy Note10 okostelefont, amely elegáns formatervezéssel és páratlan teljesítménnyel érkezik annak érdekében, hogy a felhasználók minden pillanatból a lehető legtöbbet hozzák ki. A legújabb Galaxy Note a sokoldalú, kreatív felhasználóknak készült, akik mindig új kihívásokat keresnek.

2019. augusztus 8. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás