Javított Firefox- és Mozilla-kiadások hamarosan

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 15. 21:39
A Mozilla alapítvány bejelentette, hogy rövidesen letölthetővé teszik a legutóbbi veszélyes biztonsági rést kijavító Firefox 1.0.7 és Mozilla 1.7.12-es verziókat.
A múlt héten egy olyan a Firefox böngészőn és a Mozilla szoftvercsomagon is jelen lévő biztonsági rést fedeztek fel és hoztak nyilvánosságra, amely vírusprogram futtatását lehetővé tevő támadásoknak nyithat utat. A Mozilla erre reagálva szinte azonnal kiadott egy az ékezetes domaineket (IDN) kezelő sebezhető alkalmazás ideiglenes kikapcsolását eredményező kódot, illetve egyúttal instrukciókat is a manuális eljáráshoz (http://hirek.prim.hu/cikk/48285/). A javított kiadás viszont ténylegesen kijavítja majd ezt a hibát, több más apróbb problémával együtt. A Mozilla szándékosan nem szokott előre pontos kibocsátási dátumokat közzétenni, így ezt most sem tették, csupán annyit árultak el, hogy jelenleg még további tesztelésre van szükség, azonban igyekeznek a Firefox 1.0.7-et és a Mozilla 1.7.12-t minél hamarabb a közönség rendelkezésére bocsátani.

A funkcióiban is valódi újításokat hozó Firefox 1.5 valamikor az év végére várható, ám az első béta tesztverzió már a múlt héten megjelent. Egyes szakemberek azt jelezték, hogy ez a szoftver is tartalmaz egy az IDN-hibához hasonló rést, a Mozilla részéről ugyanakkor úgy nyilatkoztak az ügyben, hogy a hiba csak a béta tesztváltozaton van jelen, ám a rések jelenléte a béta szoftvereken gyakorlatilag általánosnak tekinthető.
Kulcsszavak: Firefox Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás