Javított Firefox- és Mozilla-kiadások hamarosan

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 15. 21:39
A Mozilla alapítvány bejelentette, hogy rövidesen letölthetővé teszik a legutóbbi veszélyes biztonsági rést kijavító Firefox 1.0.7 és Mozilla 1.7.12-es verziókat.
A múlt héten egy olyan a Firefox böngészőn és a Mozilla szoftvercsomagon is jelen lévő biztonsági rést fedeztek fel és hoztak nyilvánosságra, amely vírusprogram futtatását lehetővé tevő támadásoknak nyithat utat. A Mozilla erre reagálva szinte azonnal kiadott egy az ékezetes domaineket (IDN) kezelő sebezhető alkalmazás ideiglenes kikapcsolását eredményező kódot, illetve egyúttal instrukciókat is a manuális eljáráshoz (http://hirek.prim.hu/cikk/48285/). A javított kiadás viszont ténylegesen kijavítja majd ezt a hibát, több más apróbb problémával együtt. A Mozilla szándékosan nem szokott előre pontos kibocsátási dátumokat közzétenni, így ezt most sem tették, csupán annyit árultak el, hogy jelenleg még további tesztelésre van szükség, azonban igyekeznek a Firefox 1.0.7-et és a Mozilla 1.7.12-t minél hamarabb a közönség rendelkezésére bocsátani.

A funkcióiban is valódi újításokat hozó Firefox 1.5 valamikor az év végére várható, ám az első béta tesztverzió már a múlt héten megjelent. Egyes szakemberek azt jelezték, hogy ez a szoftver is tartalmaz egy az IDN-hibához hasonló rést, a Mozilla részéről ugyanakkor úgy nyilatkoztak az ügyben, hogy a hiba csak a béta tesztváltozaton van jelen, ám a rések jelenléte a béta szoftvereken gyakorlatilag általánosnak tekinthető.
Kulcsszavak: Firefox Mozilla

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás