2005-ben 135 új termék a Logitechnél

forrás Prim Online, 2005. szeptember 21. 13:20
A számítógép-kiegészítőket és egyéb multimédiás eszközöket gyártó Logitech hét éve folyamatosan két számjegyű növekedést mondhat magáénak. A 2005-ös pénzügyi évben a svájci-amerikai cég globálisan 1,5 milliárd USD árbevételre tett szert és 135 új terméket vezetett be. A cég nyereséges; működési eredménye 172 millió dollár volt az elmúlt évben, ami 18%-os növekményt jelent a 2004-ben elért 146 millióhoz képest. A két számjegyű növekedés meglehetősen ritka a technológiával foglalkozó vállalatoknál.
A vállalat ebben a pénzügyi évben - közel 25 éves fennállása óta most először - rekord mennyiségű, 117 millió terméket szállított a világ 100 országába. A cég éves szinten 74 millió dollárt költött kutatás-fejlesztésre. Az összes termékkategória, a hangszórók, a vezetékes és vezeték nélküli egerek és billentyűzetek, az Xboxokhoz, PSP-khez és egyéb számítógépes játékokhoz valamint videóhoz és mobiltelefonokhoz tervezett kiegészítők, a webkamerák értékesítése mind dinamikus növekedést mutat.

A 2005-ös pénzügyi évben olyan új termékeket mutattak be, mint az optikai érzékelők mozgáskövetési képességénél hússzor nagyobb érzékenységű lézeres egér. Vezeték nélküli kapcsolattal látták el az Xbox és PS2 játékkonzolokat, a fejhallgatókat és hangszórókat, valamint kiszélesítették a Bluetooth technológia alkalmazási területeit. 

Magyar fejlesztésű szoftver mentheti meg a szabadulószobákat

A szabadulószoba egy olyan világhírű hungarikum, mely mára minden országban elterjedt. A jelenlegi járványhelyzetben azonban a túlélésért küzdenek a kijutós játékok.

2020. április 5. 15:59

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

BackUp Maker Standard Edition 7.500

Személyes használatra ingyenes program, mellyel biztonsági másolat készíthető dokumentumainkról, képeinkről, zenéinkről, videóinkról és egyéb más dolgainkról, amelyek fontosak számunkra. A hagyományos, másik merevlemezre, külső meghajtóra mentés mellett egyszerűen készít biztonsági másolatot USB memóriakulcsokra, memóriakártyákra, CD-re vagy DVD-re, hálózati meghajtókra, sőt FTP és SFTP szerverekre is.

2020. április 5. 12:25

CSVed 2.5.4

Az ingyenesen használható CSVed egy teljes funkcionalitású CSV fájlszerkesztő alkalmazás, amely számos lehetőséget kínál a CSV fájlok tetszés szerinti manipulálásához, exportálásához.

2020. április 5. 12:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás