Kínában új szabályozást tettek közzé az internetes híroldalakra vonatkozóan

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 26. 09:25
Új szabályozást vezetnek be a pekingi hatóságok a kínai internetes híroldalak tartalomellenőrzésére, igyekezve kordában tartani az egyre szaporodó internethasználók tevékenységét.
Az informatikaipari minisztérium és az államtanács által közösen kiadott új szabályok "szabványosítják a hírek és információk kezelését" az országban - közölte vasárnap a hivatalos Új Kína hírügynökség, hozzátéve, hogy a rendelkezések azonnal hatállyal életbe lépnek. A jelentés nem részletezte a rendelkezéseket, csupán annyit közölt, hogy a netoldalakra csak aktuális hírek és információk kerülhetnek fel.

Csak "egészséges és civilizált hírek és információk" lesznek megengedhetők, "amelyek jótékonyan hatnak a nemzet minőségi és gazdasági fejlődésére, s előmozdítják a társadalmi haladást" – írta a hírügynökség, figyelmeztetve, hogy "az oldalak nem terjeszthetnek az állambiztonságot és a közérdeket sértő híreket és információkat".

Kínában az internetezők száma már meghaladja a százmilliót, s ezzel a világon a második helyen áll az Egyesült Államok 135 millió nethasználója mögött. A kommunista vezetés ösztönzi a világháló oktatási és üzleti alkalmazását, ugyanakkor rendkívül szigorúan ellenőrzi az online tartalmakat.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01