Melyik biztonságosabb, a Firefox, vagy az Explorer?

Kiss Ádám Zoltán, 2005. szeptember 28. 13:06
A Firefox megjelenésekor egyértelműen biztonságosabbnak tűnt vetélytársával szemben, ám ahogy növekszik népszerűsége, egyre több hiba kerül napvilágra, felmerül a kérdés, valójában melyik biztonságosabb?
Az Explorer védelmezői általában azzal érvelnek, hogy a hibák számát tekintve a két böngésző ma már fej-fej mellett halad, míg a Firefox hívei rámutatnak, hogy a hibák súlyossága is fontos szempont, a fejlesztő cég reagálási ideje pedig talán még fontosabb a felhasználók számára. A mellékelt táblázat a Firefox első Secunia által megfigyelt hibáiig megy vissza, ám nem tartalmazza a mérsékelten veszélyes minősítésűeket sem a Firefox, sem az Explorer esetében, mivel ezek csupán torzítanák az összképet, hiszen az elemzők szerint enyhe mivoltuk miatt nem tekinthetők valós fenyegetésnek. A Zdnet táblázata szürkével jelölte a Secunia adatai lapján vesztesnek tekinthető zónákat az adott hónapra vonatkozóan. A piros rendkívüli, a narancs magas, a citromsárga enyhe veszélyességi fokot jelöl, a fehér a javítatlan hibák oszlopait jelöli.

A tanulságot mindenki maga levonhatja ízlése szerint, mivel az adatokat sokféleképpen lehet értelmezni. Első ránézésre összesítésben a Firefox nyer, ám ha közelebbről nézzük, az Explorer a gyöngébb múltbéli szereplés után mintha magára találna, és kezdene beérni, mivel vesztes hónapjai száma ugyan magasabb, de egyben korábbi időszakról is van szó. A Firefox tehát kissé kétesen szerepelt az elmúlt hét hónap során, igaz azonban hogy a hibák kivétel nélkül gyors javításra találtak. A kép tehát meglehetősen árnyalt, és a táblázat is csupán a biztonsági kérdésekkel foglalkozik, a böngészők kezelőfelületével, esetleges extra szolgáltatásaival nem.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás