Számítógépgyártásba kezd a venezuelai kormány

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 6. 21:40
Hugo Chavez venezuelai államfő bejelentette, hogy hamarosan országukban is fognak számítógépeket gyártani.
Jelen esetben azonban nem arról van szó, hogy valemely ismert PC-gyártó cég szemelte volna ki magának a dél-amerikai országot, hanem egy államilag finanszírozott gyárban fogják előállítani az olcsó komputereket, hogy a lakosságnak ne kelljen a drága importált gépeket megvásárolnia.

"Megkezdjük a venezuelai számítógép gyártását, mert a márkás PC-k egyszerűen túl drágák számunkra" - nyilatkozta Chavez.

Az állam hozzávetőlegesen 6 millió dollárt invesztál az üzem felépítésébe, és még idén megkezdenék a gyártást. A tervek szerint a számítógépek 320-360 dollár közötti áron lesznek megvásárolhatóak, és a legelső évben 80 000 PC-t állítanának elő. A következő esztendőkben fokozatosan növelnék a termelést, míg három év elteltével már évi 150 000 darab legyártását szeretnék kivitelezni.

A Technological Industries of Venezuela nevet viselő vállalat a kínai LangChao Internationallel együttműködve fogja előállítani az olcsó komputereket. Hugo Chavez azt is elmondta, az is elképzelhető, hogy a jövőben noteszgépeket és mobiltelefonokat is gyártanak majd újonnan alapított üzemükben. Az államelnök szerint a komputergyár létrehozásával nem csak jutányos árú számítógépekkel látják majd el az ország lakosságát, hanem új munkahelyeket is teremtenek ezáltal.
Kulcsszavak: kormány

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás