Az SBS elfogadta a Permira és KKR felvásárlási ajánlatát

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 7. 09:31
Az SBS Broadcasting társaság részvényesei rendkívüli közgyűlésen elfogadták két vezető tőkebefektető társaság által felügyelt pénzalap felvásárlási ajánlatát - közölte az MTI-vel a TV2-MTM-SBS Rt. csütörtökön.
Az európai kereskedelmi televíziós és rádiós műsorszóró társaság a Permira és a KKR ajánlatát Luxemburgi közgyűlésén fogadta el.

A közlés szerint az SBS arra számít, hogy a tranzakció lebonyolítására 2005. október második felében, a tranzakcióra vonatkozó szerződésben rögzített feltételek teljesülését vagy elengedését követően kerülhet sor.

Az irányadó feltételek között szerepel az Európai Bizottság versenyjogi engedélyezésének kézhezvétele, a feltételek teljesülésének vagy elengedésének határidejét már kitűzték.

Az értékesítésből származó bevételek és egyéb pénzek részvényesek közötti szétosztása, valamint az opciós kereskedők kifizetése nem sokkal ezután következhet.

A vállalat 9 nyugat- és közép-európai országban rendelkezik érdekeltségekkel, Európa-szerte 16 tv-csatornát, 21 előfizetéses prémiumcsatornát és 11 rádióadót üzemeltet. Magyarországi érdekeltsége a TV2.

A vállalat saját adatai szerint tavalyi árbevétele 678,3 millió euró volt, ami 11,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket.
Kulcsszavak: TV2

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lumenet együttműködési megállapodást kötött a Webshippy-vel

Az e-kereskedelemi szektor az elmúlt két év egyik legdinamikusabban növekvő ágazata, csak hazánkban 30%-os bővülés tapasztalható. A magyar piac mára eljutott abba a fázisba, amikor a vásárlók egyre kevésbé árérzékenyek, inkább a minőséget részesítik előnyben. A kereskedők csak abban az esetben lehetnek sikeresek, ha folyamatosan fejlesztenek a versenyképesség érdekében, és az árak alacsonyan tartása helyett a szolgálatás minőségén javítanak. A kihívásokra és a lehetséges megoldásokra Zabari István, a Lumenet alapító-tulajdonosa és az Ecommerce Hungary alelnöke, illetve Perényi András, a Webshippy kiszervezett logisztikai cég ügyvezetője hívta fel a figyelmet.

2022. május 25. 17:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35