Silihost: Tárhelyszolgáltatás a NASA-nál is üzemelő Silicon Graphics szerverrel

forrás Prim Online, 2005. október 11. 10:24
A Silihost Kft. bejelentette, hogy a hazai internetes tárhely-piacon elsőként állította üzembe október 9-én a NASA-nál üzemelő, Silicon Graphics Altix szervercsaládba tartozó 64 bites, Itanium2-es processzorokat tartalmazó 350-es modelljét. Az informatikai cég a nagy múltú, szuperszámítógépeiről ismert Silicon Graphics márka által nyújtott számítástechnikai megoldásokat kívánja széles körben elérhetővé tenni mindazon magán és üzleti felhasználók számára, akiknek fontos szempont a rendkívül gyors és megbízható tárhely-szolgáltatás.
A Silihost SGI-Altix 350-es induló konfigurációja 2 db. Intel Itanium2-es processzort, 2 Gb. DIMM RAM-ot és 3 Mb L3 gyorsítótárat (cache) tartalmaz. A szerveren a Novell SuSe LINUX Enterprise Server 9-es operációs rendszere fut. A modell különlegessége és előnye a hagyományos szerverekhez képest többek közt a bővíthetősége: a Silihost konfigurációja - egyetlen operációs rendszer felügyelete mellett - 32 db. Itanium2-es processzorig és 192 Gb. memóriáig bővíthető.

Az Altix-technológia előnyeit Temesi Tibor, a Silicon Computers kereskedelmi igazgatója a következőképp foglalta össze: "A nagy különbség éppen a skálázhatóságban van, az előnye a nagyobb teljesítmény-tartományban jelentkezik. A Xeon-szerverből 4 CPU-snál nagyobb gépet nem lehet építeni (az is nagyon drága a szokásos PC-szerver árakhoz képest), csak klaszterrel. Az Altixot pedig 32 CPU-ig egyszerű "doboz bővítéssel" lehet úgy skálázni, ahogy éppen az igények kívánják. Az adatbázis kezelők "imádják" a nagy közös memóriát, amibe akár az egész adatbázist is be tudják tölteni, és akkor nagyon gyorsak. Ezt például PC-s klaszterrel nem lehet megcsinálni".

A Silihost - redundanciája erősítése érdekében - üzembe állított egy HP dual Intel Xeon háttérszervert is. A cég gépparkjának hálózati csatlakozását a GTS-Datanet biztosítja dedikált 100 Mbit-es kapcsolattal bel- és külföldre egyaránt. Az elit számítástechnikán túl a cég kiemelt tevékenységeként tüntette fel közleményében a magyar internet-felhasználók szakmai támogatását. A cég örömmel nyugtázta a díjmentes internet-marketing távoktatási programjának töretlen népszerűségét. A közel 700 résztvevős, fél éves tanfolyamukkal Magyarország egyik legnagyobb szakmai képzését tudhatják magukénak.

A Silihost Kft. bejelentette továbbá, hogy felkérést kapott a Cognitron Cluster & Consortium cégcsoportosulástól egy speciális, tudáskezelési és vezetéstechnológiai nemzetközi projekben való aktív részvételre, melynek keretében a cég biztosítja a nagymennyiségű számítási műveletet igénylő tartalomkezelő rendszer fejlesztéséhez szükséges webhosztingot.

A Silihost Altix-köszöntő akciót hirdetett, melynek keretében a már honlappal rendelkező, fizetős tárhely-szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára ingyenes hónapokkal hosszabbítja meg Silihost-előfizetését, amennyiben a szolgáltató-váltást igénybe vevők igazolják jelenlegi előfizetési szerződésüket és a benne foglalt hátralévő hónapokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05