Kockázat Magazin: szakmai összefogás a biztonsági kultúra elterjesztéséért

forrás Prim Online, 2005. október 12. 11:52
Ma indult útjára a Kockázat Magazin, amelyben a hazai működési kockázatmenedzsment és IT biztonság szakma legjobbjainak írásai jelennek meg.
A Kockázat Magazin első száma a humán kockázatokról és ezek kezeléséről szól. Ezek a Gartner Group becslése szerint a jogosulatlan adathozzáférésekhez 70%-ban járul hozzá, míg az összes többi tényező csak a 30%-ot teszi ki.

A Kockázat Magazin különös összefogás eredményeként indul el, mert abban a hazai működési kockázatmenedzsment és IT biztonság szakma szereplőinek írásai jelennek meg. A szerzők a szállítói és a megrendelői oldalt ugyanúgy képviselik, mint a különböző felügyeleti szerveket és szakmai szervezeteket.

"Egy éve, hogy megvettük az CARISMA-t, amely az első hazai fejlesztésű működési kockázat menedzsment rendszer, amely támogatja a működési kockázatok felmérését, biztonsági intézkedések megtérülés számítását éppúgy, mint a törvények által is előírt üzletmenet folytonossági és katasztrófa helyreállítási tervek elkészítését és folyamatos naprakészen tartását" - mondta Rónai Balázs, az ABESSE Rt vezérigazgatója - "A CARISMA és az általa megvalósított know-how (közel 150 biztonsági projekt tapasztalata) eddig is sikeres volt, de az általunk választott üzleti modell lehetővé teszi azt is, hogy az amúgy akár egymással versenyző cégeket egy közös ügy, a biztonság tudatosság terjesztése mellé felsorakoztassa. Így jött létre a Kockázat Magazin, amely közvetlenül felhasználható információkat, tanácsokat, esettanulmányokat közöl azoknak, akik feliratkoznak rá."

A Kockázat Magazinra bárki jelentkezhet a www.carisma.hu oldalon keresztüli regisztrációval.
Kulcsszavak: Abesse

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38