Négy év múlva négyszer több vírus

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 13. 11:11
A következő négy évben az előrejelzések szerint több mint négyszeresére nő az interneten küldött vírushordozó elektronikus levelek száma, meghaladja majd a napi 4 milliárdot, s ezért egyre fontosabbá válik a kulcsfontosságú vállalati adatok védelme.
Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország rendszermérnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a vírusok 88 százaléka e-mailekben terjed, amit különösen azoknak cégeknek érdemes figyelembe venniük, amelyek csoportmunka kommunikációs rendszereket és szoftvereket használnak. Az ilyen rendszereken keresztül ugyanis a kulcsfontosságú vállalati információknak akár a 90 százaléka is elérhető.

Hargitai Zsolt elmondta: a Novell csoportmunka rendszere még azelőtt felismeri és eltávolítja a vírusokat, mielőtt azok kárt okozhatnának.

A legutóbbi felmérés szerint a szoftvert használók 52 százalékának nem kellett a megelőző hat hónapban újraindítani a rendszerét, 87 százalékuk pedig 10 óránál kevesebb nem tervezett leállást észlelt.

A GroupWise csoportmunka szoftver másik előnye, hogy egyszerre 10 ezernél is több felhasználót képes kezelni, van olyan vállalat, ahol a számuk eléri a 20 ezret.
Kulcsszavak: Novell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38