Problémákat okozhat a kritikus Windows javítófolt

Milkovits Gábor, 2005. október 17. 18:14
A Microsoft bejelentette, hogy egyes felhasználók problémákkal szembesültek a négy kritikus Windows biztonsági rés kijavítására kiadott javítófolt letöltése után.
A Windows XP, Windows 2000 és Windows Server 2003 operációs rendszerekhez kiadott MS05-051 biztonsági frissítés letöltése és telepítése a Microsoft közleménye (http://support.microsoft.com/kb/909444, angolul) szerint komoly gondokat okozhat, így például meggátolhatja a felhasználók belépését a rendszerbe, illetve blokkolhatja egyes alkalmazások letöltését vagy elindítását, beleértve a Windows tűzfalat is. A rendellenességek azoknál a felhasználóknál léphetnek fel, akik módosították %windir% könyvtáruk belépést ellenőrző rendszerének eredeti beállításait, ezért a normális működés helyreállításához vissza kell állítani a Windows mappát és a COM+ katalógust alapállapotába. Ehhez a Microsoft útbaigazítást is ad, szintén a már említett angol nyelvű közleményében.

A MS szerint a probléma nem befolyásolja a javítófolt hatékonyságát, azaz a frissítés ettől függetlenül is védelmet biztosít a hackertámadásokkal szemben. A szoftveróriás eddig csak korlátozott számú bejelentést kapott a folttal kapcsolatos meghibásodásokról, azonban jelenleg is még vizsgálják az ügyet.
Kulcsszavak: bug security Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás