Az USA-ban több AMD- mint Intel-processzoros PC kelt el

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 17. 18:58
A Current Analysis piackutató legfrissebb eredményei azt igazolták, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az elmúlt hónapban több AMD-lapkával felszerelt számítógép lelt gazdára, mint Intel-alapú PC.
Az intézet felmérési adatai szerint szeptemberben a vásárlók 52 %-a döntött az AMD -rendszerek mellett és ezzel szemben az Intel-platformok iránt csupán 46 %-os volt az érdeklődés. A Current Analysis szerint ez a legelső olyan hosszabb időszak, amikor az Intel-konkurensnek sikerült egy egész hónapon keresztül maga mögé utasítania riválisát. Eddig ugyanis csak heti szinten volt képes diadalmaskodni az AMD a piacvezető felett. A szeptemberi hónapot a számítógép-forgalmazók a "Back-to-school-Shopping Season" kifejezéssel illetik, mivel ilyenkor jócskán megnő a személyi komputerek iránti kereslet az iskolakezdés miatt. Elemzők szerint ez a kimagaslóan jó eredmény mérföldkő az Advanced Micro Devices történetében, mivel ez azt jelenti, hogy a fiatalság nagy része inkább az ő termékeik mellett voksol.

Az Államokban leginkább a Media Center PC-k iránt mutattak nagy érdeklődést a vásárlók és ezen értékesített rendszerek 55 %-a AMD-lapkával volt felszerelve. Toni Duboise, a Current Analysis munkatársa pedig úgy véli, hogy számíthatunk az AMD sikertörténetének folytatására a karácsonyi bevásárlási időszakban is.
Kulcsszavak: Intel processzor AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38