Budapesten tárgyaltak az európai hírközlési szabályozók

forrás Prim Online, 2005. október 24. 19:12
Hétfőn Budapesten tárgyaltak az európai hírközlési szabályozók szakértői, hogy kialakítsák közös álláspontjukat az Európai Uniós hírközlési szabályozási rendszer felülvizsgálatának kezdetére, közölte a megbeszélést szervező Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Az Európai Bizottság a jelenlegi, 2003 óta érvényben lévő és Magyarországon 2004-től átvett keretszabályozási rendszer felülvizsgálatát novemberben kezdi el. A hétfői budapesti IRG (Independent Regulators Group - Független Szabályozók Csoportja) projekt ülés célja az volt, hogy a felülvizsgálati folyamatba a lehető legkorábban becsatolásra kerülhessen a feladatot a gyakorlatban végrehajtó európai hírközlés szabályozó hatóságok közös álláspontja.

Pataki Dániel, az NHH elnöke elmondta, hogy a keretszabályozások felülvizsgálatában Magyarország és az NHH kiemelt szerepet kíván játszani, és így minden eddiginél erőteljesebben akarja hasznosítani a magyar tapasztalatokat.

A projekt feladata a 18 hírközlés-piaci EU ajánlásra, valamint a tagállamok és az EU Bizottság közötti eljárásra vonatkozó álláspont kialakítása, valamint – 2006 elejére – a keretszabályozás fontosabb elemeivel kapcsolatos álláspontok, változtatási igények megfogalmazása. Az IRG előzetes álláspontja szerint a keretszabályozás jelenlegi rendszere működőképes, de szükség van kisebb változtatásokra, egyebek között a jelenleginél nagyobb rugalmasság biztosítására, hogy kezelhetővé váljanak az egyes tagállamokban meglévő piaci sajátosságok.

Pataki Dániel szerint Magyarország és az NHH a keretszabályozás felülvizsgálatában betöltött kiemelt szerepet a gyors és kiemelkedő minőségű piacelemzési eljárásnak, valamint a határozatok sikeres EU Bizottsági jóváhagyásainak köszönheti. A 18 piacra kiterjedő, a hírközlési szektor egészét lefedő piacelemzési folyamat újabb körét a közelmúltban megkezdő NHH 2005 májusában a 25 EU tagország között a második helyen állt 16, az EU Bizottság által jóváhagyott határozattal.

Kulcsszavak: távközlés jog NHH

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Megérkezett Magyarországra a HUAWEI Mate 50 Pro

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro. A készüléket teljesen új, innovatív kamerarendszerrel szerelték fel, melynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A különleges technológiával a professzionális fényképezőgépeket idéző, gyönyörű portrék és makrófotók készíthetők.  Ezenfelül a Mate 50 Pro-n debütál az új EMUI 13 operációs rendszer, amely számos új funkcióval teszi kényelmesebbé a készülék kezelését és egyszerűbbé a fájlok tárolását, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködést. 

2022. december 5. 12:38

Eljött a mobil korszak: ezek a legfontosabb mobilalkalmazás-tesztelési trendek

Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is, a felhasználók azonban mára jobban kedvelik a mobilalkalmazásokat, mint a mobil weboldalakat. A hiba azonban azonnali piacvesztést okozhat, ezért érdemes alaposan tesztelni – áll a Deloitte tanulmányában.

2022. december 5. 11:19

Közösségi befektetéssel robban be Európába az egyedülálló magyar applikáció

Új fejezet nyílik a horgászoknak készített mobil applikáció, a Fishinda történetében, amelynek most bárki részese lehet. Az egyre népszerűbb, Kovács Attila és Pásztor Viktor alapítók által útjára indított alkalmazás komplex funkciókkal – köztük egyedülálló online piactérrel – töretlenül igyekszik kiszolgálni a 700 ezer hazai és több millió európai horgászt. 

2022. november 30. 09:56

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55