Biztonságos adattárolás a Fujitsu Siemens FibreCAT TX10 PacketLoader rendszerrel

Automatikus szalagos biztonsági másolatkészítés kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2005. október 26. 08:09
A Fujitsu Siemens Computers FibreCAT TX10 PacketLoader rendszere kompakt, megbízható és nagy teljesítményű megoldás az automatikus biztonsági másolatkészítéshez és helyreállításhoz. Az új VXA-320 szalagos meghajtóra épülő eszköz elődjének, a VXA-2 PacketLoader kapacitásának és átviteli sebességének kétszeresét nyújtja. Helytakarékos, 1U magas, 10 kazettanyílással rendelkező rack-egység, amely nagyfokú megbízhatósághoz és maximális teljesítményhez juttatja a kis- és közép vállalatokat (KKV) és a fiókirodákat.
A biztonságos adattárolás a kis- és középvállalatoknál is fontos sikertényező. Ennek ellenére ebben a méretszegmensben sok cég nem védekezik kellőképpen az adatvesztés ellen. A kimondottan KKV-igényekre szabott FibreCAT TX10 PacketLoaderrel a vállalatok professzionális minőségben végezhetik el fontos adataik biztonsági mentését és helyreállítását. A rendkívül hibatűrő, csúcsteljesítményű rendszer könnyű kezelhetősége, automatizáltsága és karbantartásának rugalmas jellege is említést érdemel, kedvező ára pedig kimondottan vonzóvá teszi. Az új FibreCAT TX10 PacketLoader kitűnően illeszkedik a Fujitsu Siemens Computers KKV tároló kínálatába, és jól kiegészíti többi termékét, köztük a FibreCAT N20i fájl- és nyomtatószervert és a FibreCAT N40i NAS- és iSCSI-megoldást.

Gyors és nagy kapacitású automatikus biztonsági másolatkészítés

A FibreCAT TX10 PacketLoader maximális tárkapacitása 3,2 terabájt, legnagyobb átviteli sebessége pedig 80 gigabájt/óra. Az utóbbi érték négyszer múlja felül a DAT-72 (Digital Audio Tape) és a DDS-5 (Digital Data Storage) technológiára épülő eszközök sebességét. A szalagokat 500 alkalommal lehet újraírni és elolvasni – ez a DAT-rendszerekre jellemző érték ötszöröse.

Mivel a FibreCAT TX10 PacketLoader teljesen automatikusan választja ki a kazettákat a megfelelő nyílásból és helyezi vissza őket a biztonsági másolatkészítés befejezésekor, megspórolja a manuális kazettacsere feladatát. Az automatikus biztonsági mentés 10 munkanapon keresztül nem igényel emberi beavatkozást. A FibreCAT TX10 PacketLoader ily módon kiiktatja a potenciális hibaforrást jelentő folyamatokat és csökkenti a biztonsági másolatkészítés idő- és költségigényét, ami erőforrásszűke esetén kiemelten fontos szempont.

Az eszköz adat-helyreállításkor vonalkód olvasóval gyorsítja a leolvasási folyamatot, és ezzel minimumra szorítja a helyreállítás átfutási idejét.

Kompatibilitás a VXA-2 kazettákkal

A FibreCAT TX10 PacketLoader nemcsak írni és olvasni, hanem formázni is tudja elődje kazettáit. Így a VXA-2 szalagokkal dolgozó felhasználók új kazetták vásárlása nélkül is élvezhetik az új eszköz előnyeit.

A FibreCAT TX10 PacketLoader 2005 novemberében kerül a magyar piacra. 1U helyet foglal el egy standard 19 hüvelykes racken, de asztali változatban is kapható. Az egymeghajtós VXA-320 opcionális belső tárolóként is telepíthető az Intel processzoros PRIMERGY szerverekbe és a Solaris/SPARC-alapú PRIMEPOWER szerverekbe.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05