Biztonságos adattárolás a Fujitsu Siemens FibreCAT TX10 PacketLoader rendszerrel

Automatikus szalagos biztonsági másolatkészítés kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2005. október 26. 08:09
A Fujitsu Siemens Computers FibreCAT TX10 PacketLoader rendszere kompakt, megbízható és nagy teljesítményű megoldás az automatikus biztonsági másolatkészítéshez és helyreállításhoz. Az új VXA-320 szalagos meghajtóra épülő eszköz elődjének, a VXA-2 PacketLoader kapacitásának és átviteli sebességének kétszeresét nyújtja. Helytakarékos, 1U magas, 10 kazettanyílással rendelkező rack-egység, amely nagyfokú megbízhatósághoz és maximális teljesítményhez juttatja a kis- és közép vállalatokat (KKV) és a fiókirodákat.
A biztonságos adattárolás a kis- és középvállalatoknál is fontos sikertényező. Ennek ellenére ebben a méretszegmensben sok cég nem védekezik kellőképpen az adatvesztés ellen. A kimondottan KKV-igényekre szabott FibreCAT TX10 PacketLoaderrel a vállalatok professzionális minőségben végezhetik el fontos adataik biztonsági mentését és helyreállítását. A rendkívül hibatűrő, csúcsteljesítményű rendszer könnyű kezelhetősége, automatizáltsága és karbantartásának rugalmas jellege is említést érdemel, kedvező ára pedig kimondottan vonzóvá teszi. Az új FibreCAT TX10 PacketLoader kitűnően illeszkedik a Fujitsu Siemens Computers KKV tároló kínálatába, és jól kiegészíti többi termékét, köztük a FibreCAT N20i fájl- és nyomtatószervert és a FibreCAT N40i NAS- és iSCSI-megoldást.

Gyors és nagy kapacitású automatikus biztonsági másolatkészítés

A FibreCAT TX10 PacketLoader maximális tárkapacitása 3,2 terabájt, legnagyobb átviteli sebessége pedig 80 gigabájt/óra. Az utóbbi érték négyszer múlja felül a DAT-72 (Digital Audio Tape) és a DDS-5 (Digital Data Storage) technológiára épülő eszközök sebességét. A szalagokat 500 alkalommal lehet újraírni és elolvasni – ez a DAT-rendszerekre jellemző érték ötszöröse.

Mivel a FibreCAT TX10 PacketLoader teljesen automatikusan választja ki a kazettákat a megfelelő nyílásból és helyezi vissza őket a biztonsági másolatkészítés befejezésekor, megspórolja a manuális kazettacsere feladatát. Az automatikus biztonsági mentés 10 munkanapon keresztül nem igényel emberi beavatkozást. A FibreCAT TX10 PacketLoader ily módon kiiktatja a potenciális hibaforrást jelentő folyamatokat és csökkenti a biztonsági másolatkészítés idő- és költségigényét, ami erőforrásszűke esetén kiemelten fontos szempont.

Az eszköz adat-helyreállításkor vonalkód olvasóval gyorsítja a leolvasási folyamatot, és ezzel minimumra szorítja a helyreállítás átfutási idejét.

Kompatibilitás a VXA-2 kazettákkal

A FibreCAT TX10 PacketLoader nemcsak írni és olvasni, hanem formázni is tudja elődje kazettáit. Így a VXA-2 szalagokkal dolgozó felhasználók új kazetták vásárlása nélkül is élvezhetik az új eszköz előnyeit.

A FibreCAT TX10 PacketLoader 2005 novemberében kerül a magyar piacra. 1U helyet foglal el egy standard 19 hüvelykes racken, de asztali változatban is kapható. Az egymeghajtós VXA-320 opcionális belső tárolóként is telepíthető az Intel processzoros PRIMERGY szerverekbe és a Solaris/SPARC-alapú PRIMEPOWER szerverekbe.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságban az ipari vezérlőrendszerek és kritikus infrastruktúrák

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta új 1570R ipari kivitelű biztonsági gateway termékét, mely védelmet nyújt a kritikus infrastruktúrák hálózatai, az ipari vezérlő- (Industrial Control Systems – ICS) és SCADA rendszerek számára a legkülönbözőbb típusú ötödik generációs cyber-fenyegetésekkel szemben. A 1570R kiemelkedő teljesítményt, fenyegetések elleni védelmet adó biztonsági technológiát, egyszerű telepítést és ellenőrzést, valamint megbízhatóságot jelent az olyan, különösen nagy fizikai igénybevételt kívánó ipari környezetekben, mint az erőművek, az automatizált gyárak és a tengerészeti flották. 

2020. július 5. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás