Erőteljesebb gyalog galopp - Reformkísérlet a sakk világában

forrás Prim Online, 2005. október 26. 12:35
A www.flyordie.com játékportálon már élőben lehet játszani az egyetemes sakknyelvet megteremtő Chess Informant magazin munkatársai által kifejlesztett új sakkvariánst, a Chess Informant Sakkot. A játék a döntetlenek valószínűségének csökkentésével kínál új izgalmakat a sakk szerelmesei számára.
A Chess Informant Sakkot a 3 millió példányban megjelenő Chess Informant magazin szakértői fejlesztették ki azzal a céllal, hogy a játékot kevésbé kiszámíthatóvá, és ezáltal érdekesebbé tegyék. A magazin szakértői az elmúlt 30 évben körültekintően tanulmányozták a sakkot és felismerték, hogy az inkább mennyiségileg - a játékosok által betanult variációk számában -, mint minőségileg - a nagymesterek intuitív játékstílusában - fejlődött.

A sakkvilág szereplői között valóban régóta beszédtémát képez, hogy egy új, izgalmasabb és kevesebb döntetlent hozó játék a Nemzetközi Sakk Szövetség számára is előnyös lenne, hiszen a tornákon rendszeresen döntetlenre végződő mérkőzések nem képesek új rajongókat szerezni a játéknak. A Chess Informant Sakkban a gyalog erősebb szerephez jut, mint a klasszikus játékban. Így ebben a variánsban - ellentétben a klasszikus sakkal, ahol csak akkor cserélhető tisztre, amikor az utolsó sorba ér - már az utolsó előtti sorban tisztre cserélhető.

"E szabálymódosításnak köszönhetően többszörösére nő a végjátékok száma, és megjátszhatóvá válnak olyan állások, amelyek a klasszikus sakkban csak elméletben léteznek. Úgy gondoljuk, hogy a klasszikus játék és a Chess Informant Sakk párhuzamos fejlődésével a sakkvilág mindenképpen gazdagodni fog." - mondta Milan Bjelajac, a Chess Informant szerkesztője. A Chess Informant Sakkot már ki lehet próbálni élőben - más online játékosok ellen küzdve - a magyar Solware játékportálján, a www.flyordie.hu oldalon. Az oldal regisztrált felhasználói között számos magas szintű sakkozó található, ami különösen érdekessé teszi a játékot. 
Kulcsszavak: sakk játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A repüléstörténet mérföldkövei

Az ember létezése óta vágyott arra, hogy repülhessen. A repülés felfedezése örökre megváltoztatta az emberek közötti interakciókat, a világ felfedezésének módját és mindennapi életünket is. 

2018. december 9. 09:16

Rosszcsontok Mikulása a Telenornál

December 6. a Telenornál is a gyerekekről szól: a szolgáltató Mikulása ezen a napon meglepetésekkel várja az üzleteibe betérő gyerekeket, és nem kérdezi, hogy ki volt jó vagy rossz, mindenkinek jár ajándék. A rosszcsont gyerekek legjobb pillanatait megörökítő fotókat pedig a Telenor Facebook-oldalán induló pályázatán várja.

2018. december 3. 09:55

Az Óbudai Egyetemre került a Kempelen Farkas életművét bemutató, mozgó sakkfigura

A fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeum, majd a Gödöllői Királyi Kastély díszterme után az Óbudai Egyetemen is bemutatkozott S. Hegyi Béla szobrászművész és a felsőoktatási intézmény együttműködéséből született SHB – KEMPELEN projekt november 20-án. 

2018. november 23. 18:20

Idén is megvannak az ország legszebb hangú ügyfélszolgálatosai!

Több mint 15.000 szavazó véleménye alapján hirdettek győztest a DIMSZ VII. Contact Center Hangszépségversenyen.

2018. november 20. 16:59

Fatal Drop: már több mint 50 DJ mondja, hogy ne told túl

Hogy miért szakadnak meg nyár óta hirtelen a mixek? A közelmúltban útjára indított Fatal Drop kezdeményezés egyre hangosabb. A DJ-k a túltolás veszélyeire hívják fel a figyelmet, kiállva a biztonságos bulizás és amellett, hogy a zene alap, hogy szól. Mindig.

2018. október 18. 08:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Okos karácsonyi ajándékok

Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

2018. november 23. 11:02

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07
cloudappsportal.com