Erőteljesebb gyalog galopp - Reformkísérlet a sakk világában

forrás Prim Online, 2005. október 26. 12:35
A www.flyordie.com játékportálon már élőben lehet játszani az egyetemes sakknyelvet megteremtő Chess Informant magazin munkatársai által kifejlesztett új sakkvariánst, a Chess Informant Sakkot. A játék a döntetlenek valószínűségének csökkentésével kínál új izgalmakat a sakk szerelmesei számára.
A Chess Informant Sakkot a 3 millió példányban megjelenő Chess Informant magazin szakértői fejlesztették ki azzal a céllal, hogy a játékot kevésbé kiszámíthatóvá, és ezáltal érdekesebbé tegyék. A magazin szakértői az elmúlt 30 évben körültekintően tanulmányozták a sakkot és felismerték, hogy az inkább mennyiségileg - a játékosok által betanult variációk számában -, mint minőségileg - a nagymesterek intuitív játékstílusában - fejlődött.

A sakkvilág szereplői között valóban régóta beszédtémát képez, hogy egy új, izgalmasabb és kevesebb döntetlent hozó játék a Nemzetközi Sakk Szövetség számára is előnyös lenne, hiszen a tornákon rendszeresen döntetlenre végződő mérkőzések nem képesek új rajongókat szerezni a játéknak. A Chess Informant Sakkban a gyalog erősebb szerephez jut, mint a klasszikus játékban. Így ebben a variánsban - ellentétben a klasszikus sakkal, ahol csak akkor cserélhető tisztre, amikor az utolsó sorba ér - már az utolsó előtti sorban tisztre cserélhető.

"E szabálymódosításnak köszönhetően többszörösére nő a végjátékok száma, és megjátszhatóvá válnak olyan állások, amelyek a klasszikus sakkban csak elméletben léteznek. Úgy gondoljuk, hogy a klasszikus játék és a Chess Informant Sakk párhuzamos fejlődésével a sakkvilág mindenképpen gazdagodni fog." - mondta Milan Bjelajac, a Chess Informant szerkesztője. A Chess Informant Sakkot már ki lehet próbálni élőben - más online játékosok ellen küzdve - a magyar Solware játékportálján, a www.flyordie.hu oldalon. Az oldal regisztrált felhasználói között számos magas szintű sakkozó található, ami különösen érdekessé teszi a játékot. 
Kulcsszavak: sakk játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi mobilfotós kiállítás nyílt az Akvárium Klubban

Első alkalommal nyílt kizárólag mobiltelefonnal készült fotókat bemutató kiállítás Budapesten. A Huawei Mobilfotó Kiállításon a vállalat 20 európai országban megrendezett okostelefonos fotóversenye, a Next Image legjobb alkotásai mellett neves magyar fotográfusok munkáit is megtekinthetik az érdeklődők. Az amatőr és profi fotósok képeit egyaránt felvonultató kiállítás anyagában helyet kapott Pávó Réka „Art & Leukemia” című Grand Prix-díjas alkotása, valamint a verseny 6 kategóriájának díjnyertes fényképei is. A kiállítás 2018. szeptember 18. és október 1. között ingyenesen megtekinthető az Akvárium Klubban.

2018. szeptember 18. 14:52

Állati...

Országszerte rengeteg, állatokat támogató intézmény és alapítvány tevékenykedik, azonban ritkán adottak a gördülékeny működéshez szükséges feltételek. Az eMAG két évvel ezelőtt honosította meg azt a jeles napot, melyen kifejezetten az állatoké a főszerep. A novemberi Black Cat Day adománygyűjtő kampánya mellett örökbefogadó napot is szervez, amelynek célja, hogy a megkülönböztetések miatt hátrányos helyzetben lévő fekete kisállatoknak is megadják az esélyt a boldogságra.  

2018. szeptember 18. 13:55

Amikor a 900 kilós ipari robot táncra perdül

Fredrik „Benke” Rydman, a híres svéd koreográfus, az új, rendhagyó előadásának Stockholmban tartott, múlt pénteki premierén, kifinomult páros táncot adott elő az ABB 900 kg-os IRB 6620-as ipari robotjával. A művészi előadás a technológia, az automatizálás és a mesterséges intelligencia változó társadalmi szerepére, illetve az ember és a robot közötti együttműködésre kívánja ráirányítani a figyelmet.

2018. szeptember 13. 19:29

Kortárs kiállítás a Lupán

Kortárs képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 17-én 18 órakor a Lupa-tó rendezvényparkban. A LuppaArt Residency művészeinek képeit szeptember 21-én, egy aukció keretében meg is lehet majd a helyszínen vásárolni. 

 

2018. szeptember 12. 15:10

Kézműves kódolást reklámoz a Codecool "Indokolatlan ügyféligény" söre

A programozók világa ihlette a Codecool kézműves sörét, melyet elsőként az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szeptember 13-14-én tartandó Menta konferenciájának résztvevői kóstolhatnak.

2018. szeptember 12. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04

Nemzetközi online vásárlási trendek

2018. szeptember 12. 11:54

Hogyan védjük meg céges értékeinket a kiberbűnözőktől?

2018. szeptember 10. 14:57
cloudappsportal.com