Erőteljesebb gyalog galopp - Reformkísérlet a sakk világában

forrás Prim Online, 2005. október 26. 12:35
A www.flyordie.com játékportálon már élőben lehet játszani az egyetemes sakknyelvet megteremtő Chess Informant magazin munkatársai által kifejlesztett új sakkvariánst, a Chess Informant Sakkot. A játék a döntetlenek valószínűségének csökkentésével kínál új izgalmakat a sakk szerelmesei számára.
A Chess Informant Sakkot a 3 millió példányban megjelenő Chess Informant magazin szakértői fejlesztették ki azzal a céllal, hogy a játékot kevésbé kiszámíthatóvá, és ezáltal érdekesebbé tegyék. A magazin szakértői az elmúlt 30 évben körültekintően tanulmányozták a sakkot és felismerték, hogy az inkább mennyiségileg - a játékosok által betanult variációk számában -, mint minőségileg - a nagymesterek intuitív játékstílusában - fejlődött.

A sakkvilág szereplői között valóban régóta beszédtémát képez, hogy egy új, izgalmasabb és kevesebb döntetlent hozó játék a Nemzetközi Sakk Szövetség számára is előnyös lenne, hiszen a tornákon rendszeresen döntetlenre végződő mérkőzések nem képesek új rajongókat szerezni a játéknak. A Chess Informant Sakkban a gyalog erősebb szerephez jut, mint a klasszikus játékban. Így ebben a variánsban - ellentétben a klasszikus sakkal, ahol csak akkor cserélhető tisztre, amikor az utolsó sorba ér - már az utolsó előtti sorban tisztre cserélhető.

"E szabálymódosításnak köszönhetően többszörösére nő a végjátékok száma, és megjátszhatóvá válnak olyan állások, amelyek a klasszikus sakkban csak elméletben léteznek. Úgy gondoljuk, hogy a klasszikus játék és a Chess Informant Sakk párhuzamos fejlődésével a sakkvilág mindenképpen gazdagodni fog." - mondta Milan Bjelajac, a Chess Informant szerkesztője. A Chess Informant Sakkot már ki lehet próbálni élőben - más online játékosok ellen küzdve - a magyar Solware játékportálján, a www.flyordie.hu oldalon. Az oldal regisztrált felhasználói között számos magas szintű sakkozó található, ami különösen érdekessé teszi a játékot. 
Kulcsszavak: sakk játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CHARITY FEST – Az adományfesztivál

A CHARITY FEST minden bizonnyal az év legjótékonyabb fesztiválja. A rendezvény jegy-, étel- és ital eladásaiból származó bevételeit ugyanis jótékony célokra fordítják. Az egy napos eseményre napközben elsősorban a családokat, az estétől másnap hajnalig tartó koncertekre főként a fiatalokat várják. A CHARITY FEST 2019. május 18-án reggel 9.30 órakor nyitja meg kapuit a Dürlin Rendezvényparkban.

2019. április 15. 18:22

Szavazzon az irodalomra!

A Libri április és május között arra buzdítja az olvasóközönséget, hogy szavazzanak a kortárs magyar irodalomra. A 2016-ban alapított Libri irodalmi díjak kampánya a döntőbe került tíz kortárs magyar irodalmi alkotásra és szerzőikre hívja fel a figyelmet. Március végétől már a közönség is szavazhat, és kiválaszthatja kedvencét a tíz döntős közül. A díjak ünnepélyes átadógálája május 15-én lesz.

2019. április 10. 08:59

Gyerekek mesélték el a Telekom Erdei házikójának történetét

Lezárult a Magyar Telekom meseíró pályázata, amelyre három korcsoportban nevezhettek a gyerekek. A győztes pályaművek e-könyv formában májustól lesznek elérhetők a tvgo.hu oldalon, valamint valamennyi okoseszközön.

2019. április 1. 12:33

Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

Már alig hétezer kilométer hiányzik ahhoz, hogy a Liferay Hungary csapata Föld-kerülő virtuális sétája végéhez érjen és ezzel támogassa a Kézenfogva Alapítványt. A tavaly tavasszal indult mozgalomban négymillió forintot gyűjtenek össze a fogyatékos emberek munkavállalásának támogatására. 

2019. március 28. 08:53

Hazai sztárok véreztek a Vastrónért

Ünnepeljük együtt a Trónok harca új évadának április 15-i érkezését, és add Te is véred a trónért. Az HBO a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben véradást szervez a Trónok harca új évadának érkezése alkalmából. Így Magyarország is csatlakozik ahhoz a világméretű kezdeményezéshez, mely során a Trónok harca rajongói egy nemes cél érdekében a vérüket adják. Akik elég bátrak ahhoz, hogy vérüket adják a trónért, azokat egyedi ajándékkal jutalmazzuk. A részvétel természetesen ingyenes, de a helyek limitáltak, a vérvétel érkezési sorrendben történik.

2019. március 26. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com