Új Google repülőjárat-kereső

Milkovits Gábor, 2005. október 29. 19:15
A Google egy olyan új szolgáltatással bővítette online keresőportáljának repertoárját, amellyel a felhasználók két város vagy repülőtérkód beírásával közvetlenül kereshetnek a járatokkal kapcsolatos információk között.
A megoldás egyelőre csak a nemzetközi Google portálon (http://www.google.com/webhp) keresztül érhető el, a magyar Google oldalról (http://www.google.co.hu) nem működik. A kereséshez elegendő két város nevét vagy két repülőtérkódot megfelelő sorrendben ("honnan hová") beírni a főoldal keresősorába, és legelső eredményként egy olyan találat jelenik meg, amelynek két kis ablakába közvetlenül beírható a tervezett indulás és az érkezés időpontja. Ezután a találat címsorára, vagy pedig az alatta kiírt portálnevekre kattintva máris az Expedia, a Hotwire vagy az Orbitz az adott útvonalra és időpontra vonatkozó keresési eredményeinél köthetünk ki.

Nekünk magyaroknak némi csalódást okozhat, hogy a három online légi menetrendkereső találatai között nem szerepelnek Malév-járatok, valószínűleg amiatt, mert a magyar légitársaság nem fizet azért, hogy járatai megjelenjenek az említett oldalak keresési eredményei között.
Kulcsszavak: Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38