A Deutsche Telekom 32 ezer állás megszűnését jelzi

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 3. 08:26
Három év alatt 32 ezer fős lesz a leépítés - jelentették be szerdán a vezető európai távközlési konszernnél, a német Deutsche Telekomnál, a Matáv fő részvényesénél. A leépítés, amelytől 3,3 milliárd eurós megtakarítást várnak, elsősorban a vállalat T-Com nevű vezetékes szolgáltatási részlegét érinti.
A vállalat azt is közölte, hogy teljes leépítési létszámban már benne van 7 ezer korábbi döntésével megszüntetett munkahely, továbbá fel is vesz majd alkalmazottakat, minek utána a tényleges létszámcsökkenés 19 ezer lesz. A konszern érdekeltségeinél a világban dolgozók összlétszáma közel 245 ezer ember.

A vállalat szerint a vezetékes telefónia területén nagyon erős versenyhelyzet formálódik, nem utolsó sorban a németországi piaci szabályozás eredményeként. A hatalmas létszámcsökkentés nem csak elbocsátások, hanem kiszervezések következménye is - derül ki a jelentésekből, amelyekben egyelőre nem részletezték, érint-e a döntés és milyen mértékben külföldi munkahelyeket. Egyes jelentések szerint a németországi munkahelyek száma csökken majd összesen 19 ezer fővel.

Az adat valamivel kedvezőbb, mint amit néhány hete a német sajtó közölt. Akkor a német Manager-Magazin és a Berliner Zeitung még úgy értesült, hogy a leépítések száma elérheti a 45 ezret, 2008-ig bezárólag. A munkahely-leépítésekkel kapcsolatos tervet a lapok azzal indokolták, hogy a konkurencia egyre sikeresebb a DSL-rendszerre épülő gyors internetes hozzáférés területén. Ezen kívül folytatódik a veszteségesség irányzata a klasszikus telefon-üzletágban.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Az új Mate 20 X az ötödik generációs hálózatokon is működni fog

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 19. 19:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás