Dunaújvárosi Főiskola - abas Business Software: "A jövő integrálva"

forrás Prim Online, 2005. november 3. 14:04
Újabb, a nemzetközi vállalatirányítási rendszerek között is jól csengő nevű szoftver ismeretével lehetnek piacképesebbek a Dunaújvárosi Főiskola (DF) gazdálkodási szakos hallgatói.
A gazdálkodási szakon mostantól az SAP mellett már egy másik, a gazdaságban közkedvelt integrált vállalatirányítási rendszer ismeretét is elsajátíthatják főiskolai alapképzésben a hallgatók. A napokban együttműködési megállapodás született az abas Business Software hazai forgalmazójával is, amelyet Hoffer István az InterJNet Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Kadocsa László a DF tudományos főigazgatója írt alá.

Az abas huszonöt éve a precizitásáról elhíresült német termelésirányításból nőtte ki magát az elmúlt néhány év egyik legsikeresebb üzleti programjává a világpiacon. A professzionális cég két legismertebb szellemi terméke a LINUX, UNIX és Windows alatt is futtatható abas ERP, amely egy rugalmas standard software a vállalat belső folyamatainak optimalizálásához, valamint az abas eB integrált eBusiness modul, vagyis egy olyan szoftver, amely több internetes alkalmazás lehetőségét is megteremti. Az abas programok látványos térhódítását jellemzi, hogy ma már másfélezer 10-1000 alkalmazottat foglalkoztató korszerű vállalat napi feladatainak ellátását segíti.

Az együttműködési szerződés aláírásakor dr. Kadocsa László úgy nyilatkozott, hogy a piac részéről máris óriási az igény a korszerű programok ismeretére, ám a felsőoktatásban kevesen reagálnak még erre a kihívásra. Az egyetemek és főiskolák között kiélesedő, hallgatókat megszerző harcban a hagyományosan gyakorlatorientált DF célja, hogy főiskolai képzései lépést tartsanak a munkaerő piaci elvárásaival, ezzel is növelve az itt végzett diplomások elhelyezkedési esélyeit, amely ma már bármi másnál értékesebb a fiatalok számára.

Az abas forgalmazója Hoffer István elmondta, tapasztalatai szerint a felhasználók igényeihez folyamatosan alkalmazkodó rendszert gyorsabb elsajátítani, mint egy vállalatot átszervezni, pedig a „vállalati exel-táblák” ideje már lejárt. A cég szlogenje „A jövő integrálva” immár érvényes a Dunaújvárosi Főiskola és az abas Business Software jövőbeli oktatására is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05