Gyorsabb és egyszerűbb ügyintézés a Városházán

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 10. 10:42
A hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi törvény előírásának megfelelően az ügyfelek a Budapest Portálon keresztül több tucat ügyben fordulhatnak a Főpolgármesteri Hivatalhoz, legyen szó szociális jellegű kérelmekről vagy anyakönyvi bejegyzések javításáról. Az új rendszer bevezetését az elektronikus aláírások hitelesítését szabályozó szeptemberi kormányrendelet tette lehetővé.
A megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal (elektronikus aláírás) ellátott kérelmek feldolgozását a Főpolgármesteri Hivatalban több mint 50, erre szakosodott ügyintéző végzi. A budapestiek az interneten keresztül benyújtott kérelmük elbírásáról elektronikus úton kapnak tájékoztatást. Továbbra is működik többek között a fővárosi közműdíj-kompenzáció igénylése is a Budapest Portálon keresztül.

Az elektronikus ügyintézés a több százezer budapesti vállalkozó számára is könnyítést jelent. Ők nem kevés időt és fáradságot megtakarítva intézhetik cégük ügyeit, hiszen az új rendszeren keresztül beszerezhetik a működéshez szükséges kommunális, környezetvédelmi, vagy akár tűzvédelmi engedélyeket. Az új szolgáltatással kapcsolatosan bővebb információ a www.budapest.hu internetes oldalon található.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Alapítsd meg a cégedet akár otthonról

A cégek jogi ügyeit ma már online is intézhetjük, hiszen akár otthonról, akár az irodából lehetőségünk van megbízható jogi szolgáltatást igénybe venni a gyorsaság és rugalmasság érdekében, teljesen kötetlenül.

2022. március 22. 16:19

Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő

Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, 2020 novemberében adták át a 100. telepített e-töltőt. Jelenleg összesen 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte. Az újonnan nyíló áruházaknál a megállapodás szerint – az igényektől függően – egy vagy két töltő telepítésére kerül sor, amelyek egy töltő esetében 2*22 kW-os, két töltő esetében pedig egyenként 2*11 kW-os névleges teljesítménnyel rendelkeznek. 

2022. február 22. 17:03

Az ipar átalakulásáról szól az új ABB-tanulmány

Az ABB közzétette a nemzetközi üzleti és technológiai vezetők körében, az ipari átalakulásról készített, a digitalizáció és a fenntarthatóság kapcsolódási pontjait vizsgáló új, globális tanulmány* eredményeit. 

2022. február 21. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38