Idén először ítélték oda az eKormányzat Díjat

forrás Prim Online, 2005. november 10. 13:50
2005. november 10-én, csütörtökön az e-Magyarország, e-kormányzat 2005 konferencián Baja Ferenc átadta az eKormányzat Díjat.
Az eKormányzat Díj a magyarországi, központi közigazgatásban, az eKormányzat eredményeinek felhasználásában, innovációjában elért kiemelkedő teljesítményt hivatott elismerni. A díjat az a 3 központi közigazgatási szervezet vagy központi közigazgatási szervezet szervezeti egysége kaphatja, amely az adott évben, az Elektronikus kormányzat 2005. Stratégia és programterv prioritásaival összhangban és az Európai Unió irányelveinek és ajánlásainak megfelelően, kiemelkedően fejleszti informatikai rendszereit és elektronikus szolgáltatásait.

Baja Ferenc kiemelte: a díj célja, hogy elismerje azon törekvéseket, amelyek hozzájárulnak a színvonalas e-kormányzati tevékenységek meghonosodásához. A díj ösztönzőleg kíván hatni a Magyar Köztársaság közigazgatási szerveire, az e-kormányzati technológiák és megoldások elterjesztésében, illetve olyan értékteremtő minták és modellek felállításában, melyek hozzájárulnak a közigazgatási reform folyamatához, és illusztrálják az elektronikus kormányzat területén elért eredményeket.

Az idei év díjazottjai:

  • Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal
  • Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
  • Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Alapítsd meg a cégedet akár otthonról

A cégek jogi ügyeit ma már online is intézhetjük, hiszen akár otthonról, akár az irodából lehetőségünk van megbízható jogi szolgáltatást igénybe venni a gyorsaság és rugalmasság érdekében, teljesen kötetlenül.

2022. március 22. 16:19

Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő

Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, 2020 novemberében adták át a 100. telepített e-töltőt. Jelenleg összesen 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte. Az újonnan nyíló áruházaknál a megállapodás szerint – az igényektől függően – egy vagy két töltő telepítésére kerül sor, amelyek egy töltő esetében 2*22 kW-os, két töltő esetében pedig egyenként 2*11 kW-os névleges teljesítménnyel rendelkeznek. 

2022. február 22. 17:03

Az ipar átalakulásáról szól az új ABB-tanulmány

Az ABB közzétette a nemzetközi üzleti és technológiai vezetők körében, az ipari átalakulásról készített, a digitalizáció és a fenntarthatóság kapcsolódási pontjait vizsgáló új, globális tanulmány* eredményeit. 

2022. február 21. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38