Védőtokot forgalmaz az Apple az iPod Nano-hoz

Milkovits Gábor, 2005. november 13. 09:11
Az Apple előzetes bejelentés nélkül egy szövetből készült védőtokot kezdett el forgalmazni a kisméretű iPod Nano zenelejátszókhoz, amit sokan azzal magyaráznak, hogy a gyártó ezzel burkoltan beismeri a készülékek sérülékenységét.
Még ha így is van, a beismerés valóban korántsem nevezhető nyíltnak, hiszen az Apple nem is tesz említést a tokról weboldalán. Maga a fehér védőtok egyébként gyakorlatilag megegyezik az 5. generációs iPod-okhoz járó hasonló szövet-tartókkal, csupán a mérete kisebb. Így aztán a gyártó minden további nélkül állíthatja, hogy csupán a Nano-hoz társított mellékes tartozékok számát növelte eggyel, és annak semmi köze a kijelző fokozott védelméhez.

A hírnek azért van kiemelt jelentősége, mert egyre szélesedik azoknak a bírósági eljárásoknak a köre, amelyeket az iPod Nano-k kijelzőjének sérülékenysége miatt indítottak: a vádak szerint a lejátszók kijelzője túl könnyen megkarcolódik, illetve borításuk megreped úgy, hogy a kijelző igen hamar gyakorlatilag kivehetetlenné válik. Az Apple hivatalosan csak annyit ismert be eddig, hogy a hiba az összes készülék kevesebb, mint 1 százalékát érinti, az üggyel kapcsolatos bármilyen újabb állásfoglalás, pedig a cég részéről meglehetősen kényes ebben a szituációban. Így aztán nem véletlen, hogy miközben hivatalosan nem hozták összefüggésbe a védőtokok kiadását a fenti problémával, nyilvánvaló, hogy az Apple meg szeretne ragadni minden eszközt arra, hogy a Nano-k eladásai ne essenek vissza. Az ügy kezdete óta egyébként számtalan cég kezdett gyártani és forgalmazni különféle védőfóliákat és tokokat a lejátszóhoz.

Kulcsszavak: Apple iPod

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15

Hamarosan átláthatóvá válik az egészségügy

2017. április 18. 14:26

Idén is keresik az Év Internetes Kereskedőjét

2017. április 13. 11:11

Megérkezett a Windows 10 Alkotói frissítés!

2017. április 12. 11:55
cloudappsportal.com