A Swisscom Broadcast 5.250 forintot ajánl az AH-részvényekért

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 14. 09:36
A Swisscom Broadcast AG részvényenként 5.250 forinton nyilvános vételi ajánlatot tett az Antenna Hungária (AH) Rt. valamennyi részvényére - az ajánlat a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg.
A vételi árfolyam azonos azzal az árfolyammal, amelyen a Swisscom Broadcast AG 75 százalék plusz egy szavazatot szerzett az Antenna Hungária Rt.-ben az ÁPV Rt. által kiírt nyilvános kétfordulós privatizációs pályázat eredményeként. A svájci cég a tranzakció zárásakor tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy célja az Antenna Hungária Rt. 100 százaléknyi részvényének megszerzése, ezt követően pedig ki kívánja vezetni az AH részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről. Az ajánlattevő az ajánlatot pénteken a felügyelethez is benyújtotta jóváhagyásra.

Az 5.250 forintos ajánlati ár 11 százalékkal magasabb a részvényeknek a benyújtást megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagáránál. Ez a tőzsdei átlagár 4.747 forint. Az ajánlat lebonyolítója a Raiffeisen Bank Rt. Az AH részvényeinek közel 16 százaléka Megdet Rahimkulov közvetett tulajdonában van. Az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz egy szavazatot kitevő, névértéken  8,91 milliárd forint értékű részvénycsomagját a Swisscom Broadcast AG  286 millió svájci frankért (46,76 milliárd forint) vásárolta meg.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) Rt. igazgatósága júliusban három ajánlattevő: a  Macquarie Hírközlési Konzorcium, az Österreichischer Rundfunk (ORF) konzorciuma és a Swisscom Broadcast AG  közül  választotta ki a svájci távközlési cég műsorszolgáltató vállalatát. A második fordulóban a Swisscom az előzetes - 33 milliárd forintos  ajánlatát 13,76 milliárd forinttal megemelte.

A tranzakció október 25-én zárult, miután a Swisscom kifizette a teljes vételárat. Az ÁPV 8,754 milliárd forint névértékű, az AH összes részvényének 73,71 százalékát kitevő részvényt adott el, és megbízás alapján értékesítette az Arago csoporthoz tartozó Forrás Rt. tulajdonában lévő 152,84 millió forint névértékű, 1,29 százalékot kitevő részvénycsomagot is.

Sebastian Liste különleges projektje

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 14. 20:06

Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra!

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

2019. november 14. 18:55

Logisztikai innováció a Whirlpool-nál!

A Whirlpool a világ egyik legnagyobb háztartási készülékeket gyártó vállalata. Lengyelországban, lódzi gyárukban szárítógépeket és sütőket gyártanak. A hatékonyság javítása érdekében a vállalat három MiR200 autonóm mobil robotot telepített, melyek alkatrészeket szállítanak a különböző gyártósorok között. 

2019. november 14. 17:21

„Figitális” forradalom a szállítmányozásban, aki nem vesz részt lemarad

A GEFCO csoport, az autóipari logisztika európai vezetője és a globális multimodális ellátási lánc szakértője bejelentette két „figitális” – a fizikai képességek és a digitális technológiák ötvözésével megvalósuló – szolgáltatásának bevezetését.

2019. november 14. 15:50

A magyar robotkatica is részt vett a World Robot Olympiadon

Európai országként először Magyarország nyerte el a World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát. A verseny házigazdájaként Győr több mint 420 csapat 1200 versenyzőjét látta vendégül november 8. és 10. között.  A WRO szakmai partnereként a Neumann Társaság is szakmai támogatója volt a világeseménynek, a verseny alatt pedig standdal volt jelen, valamint közreműködött a világversenyhez kapcsolódó Kódolás a köznevelésben konferencián is.

2019. november 14. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás