A Swisscom Broadcast 5.250 forintot ajánl az AH-részvényekért

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 14. 09:36
A Swisscom Broadcast AG részvényenként 5.250 forinton nyilvános vételi ajánlatot tett az Antenna Hungária (AH) Rt. valamennyi részvényére - az ajánlat a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg.
A vételi árfolyam azonos azzal az árfolyammal, amelyen a Swisscom Broadcast AG 75 százalék plusz egy szavazatot szerzett az Antenna Hungária Rt.-ben az ÁPV Rt. által kiírt nyilvános kétfordulós privatizációs pályázat eredményeként. A svájci cég a tranzakció zárásakor tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy célja az Antenna Hungária Rt. 100 százaléknyi részvényének megszerzése, ezt követően pedig ki kívánja vezetni az AH részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről. Az ajánlattevő az ajánlatot pénteken a felügyelethez is benyújtotta jóváhagyásra.

Az 5.250 forintos ajánlati ár 11 százalékkal magasabb a részvényeknek a benyújtást megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagáránál. Ez a tőzsdei átlagár 4.747 forint. Az ajánlat lebonyolítója a Raiffeisen Bank Rt. Az AH részvényeinek közel 16 százaléka Megdet Rahimkulov közvetett tulajdonában van. Az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz egy szavazatot kitevő, névértéken  8,91 milliárd forint értékű részvénycsomagját a Swisscom Broadcast AG  286 millió svájci frankért (46,76 milliárd forint) vásárolta meg.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) Rt. igazgatósága júliusban három ajánlattevő: a  Macquarie Hírközlési Konzorcium, az Österreichischer Rundfunk (ORF) konzorciuma és a Swisscom Broadcast AG  közül  választotta ki a svájci távközlési cég műsorszolgáltató vállalatát. A második fordulóban a Swisscom az előzetes - 33 milliárd forintos  ajánlatát 13,76 milliárd forinttal megemelte.

A tranzakció október 25-én zárult, miután a Swisscom kifizette a teljes vételárat. Az ÁPV 8,754 milliárd forint névértékű, az AH összes részvényének 73,71 százalékát kitevő részvényt adott el, és megbízás alapján értékesítette az Arago csoporthoz tartozó Forrás Rt. tulajdonában lévő 152,84 millió forint névértékű, 1,29 százalékot kitevő részvénycsomagot is.

Mostantól még jobb MKB ügyfélnek lenni

Az MKB mobilappot használó előminősített ügyfelek már okostelefonjuk néhány kattintásával hozzájuthatnak az egyszerűsített eljárás keretében igényelhető kölcsönhöz.

2020. július 7. 10:49

Secure File Deleter 6.07

A Secure File Deleter fájlok, mappák végleges törlésére használható, könnyen kezelhető alkalmazás, ami felülírja az adatokat, így később senki sem tudja visszaállítani azokat. Kiválaszthatjuk, hogy milyen törlési módszert alkalmazzon, és hányszor írja felül azokat.

2020. július 7. 10:49

PhotoSync Companion 4.0.4.0

Felhasználóbarát alkalmazás képek és videók vezeték nélküli átvitelére Apple eszközök (iPhone, iPad, iPod touch), Android készülékek és számítógép között, Wi-Fi és Bluetooth használatával.

2020. július 7. 10:46

Egyetemisták innovációi lendíthetik fel a magyar mezőgazdaságot

Egyetemi ötletverseny keretében keresi a megoldásokat a NAK TechLab az agráriumban fellelhető problémákra. A versenyre olyan hallgatói csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel, hatékony megoldásaikkal segíthetik a hazai mezőgazdaság digitalizációját, egyúttal valós piaci problémákra válaszolnak. 

2020. július 7. 09:38

Bárhol, bármit, bármikor

Az elmúlt hónapokban beköszöntő „új normalitás” életünk minden részére kiterjed, ám munkánk kapcsán fokozottan megmutatkozik. A gyakoribb otthoni munkavégzés mellett egyéb rugalmas megoldások is elérhetővé válhatnak, melyek helytől függetlenítik feladataink elvégzését. Mi lehet felszabadítóbb, mint hogy munkánkat egy kávézóból, a tengerpartról vagy akár otthonunk kényelméből látjuk el? Mindehhez a rugalmassághoz természetesen megbízható eszközök is szükségesek, melyek társaink lehetnek a munkánk során – akárhonnan dolgozzunk is. 

2020. július 7. 09:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás