Az OKI Systems Magyarország Kft. a 2005. évi Üzleti Etikai Díj egyik nyertese

forrás Prim Online, 2005. november 15. 08:36
Az öt éve működő díj segít elterjeszteni a hazai gazdasági szereplők körében a társadalmi felelősségvállalás gondolkodásmódját és a környezetük jobb létét elősegítő cselekedetek megtételét. Idén a MAM Hungária, OKI Systems és a Debreceni Vízmű nyerte el a rangos kitüntetést.
Idén is, mint az előző öt évben, a Piac és Profit üzleti magazin felkérésére gazdasági szervezeteket tömörítő szövetségek, kamarák, érdekképviseleti szervezetek jelöltek tagságuk köréből az Üzleti Etikai Díjra (IVSZ, VOSZ, Amcham, Joint Venture Szövetség, HBLF, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, BAZ Megyei KIK, Hajdú-Bihar Megyei KIK). A szervezetek a jelöléshez megkapják a Nemzetközi Budapest Klub által kidolgozott részletes szempontrendszert. A pályázatokat a Budapest Klub magyar kuratóriumi tagjaiból, valamint az előző évek nyerteseiből összeállított zsűri értékelte.

A hazai gazdasági életben nagyra értékelt Üzleti Etikai Díjat idén is három vállalat kapta. Három kategóriában indulhattak a pályázó cégek: multinacionális vállalat, hazai vállalat és KKV. Az ünnepélyes díjátadásra az "E-Magyarország, e-kormányzat 2005" konferencia keretében került sor.

A „Multinacionális vállalat” kategóriában az OKI Systems Magyarország Kft. által elnyert Üzleti Etikai Díjról

Az OKI márkanév hallatán mindenkinek a nyomtatás jut eszébe, a nyomtatásról, pedig a rengeteg elhasznált papír. Az OKI által kifejlesztett technológia pontosan ezt a problémát kívánja orvosolni: az ügyfelek minden nyomtató mellé megkapják az OKI saját fejlesztésű szoftverét, amely a nyomtatópapír és a nyomtatási felület legracionálisabb felhasználását segíti ezáltal csökkentve a felesleges papírhasználatot.

Nagy kihívást jelent az elhasznált nyomtató-kellékanyagok kezelése. Az OKI az ún. nyomtató kellékanyagvisszavételi program keretében sikeresen harcol a környezet felesleges terhelése ellen. Az irodákban, kereskedőknél gyűjtődobozokat telepítettek, ahová ügyfeleik elhelyezhetik a használt patronokat, melyeket később visszaszállítanak. A használt tonerek és hengerfejek visszajuttatását gazdaságilag is ösztönözik azáltal, hogy a későbbi vásárláskor beszámítják azok értékét.

Az OKI termékei előállítása során maradéktalanul tudja érvényesíteni környezetvédelmi szempontjait: a Zero Emission (nulla kibocsátás) a termelési folyamat egyik vezéreleme, mely során minimalizálják légköri és szennyvíz kibocsátást, és a képződő hulladék mennyiségét is folyamatosan csökkentik. A hulladék 99%-át újrahasznosítják, azaz 1% alatt tartják a lerakott hulladék mennyiségét.

Az OKI progresszív, környezettudatos gondolkodásmódja nem hagyta érintetlenül az iparág többi szereplőjét sem. A környezet megóvása komoly elvárás, melyet mára a versenytársak sem hagyhatnak figyelmen kívül. Az OKI különösen büszke arra, hogy az iparági környezetvédelem mércéjévé az OKI által bevezetett magas elvárások váltak, melyek nélkül ma már nem képzelhető el korszerű nyomtatási rendszer.

A globális felmelegedés vagy más környezetrombolás megelőzése érdekében az OKI a Föld természetes környezetének megóvását tette egyik legfontosabb vállalatvezetési alapelvévé. Az OKI valamennyi üzeme (Takaszakiban, Fukusimában, Thaiföldön és az Egyesült Királyságban) megszerezte a környezetvédelem nemzetközi szabványaként elismert ISO 14001-es tanúsítványt. Környezetbarát termékeket kínálnak - olyanokat, amelyek takarékosan bánnak az energiával, minimalizálják az anyagfelhasználást és újrahasznosításuk könnyen megvalósítható.

Kulcsszavak: OKI-hu +céginfo díj

Mindig van rá keret: védjük meg a telefonunkat bumper tokkal

A bumper tok vagy bumper keret anélkül is megvédi a telefont, hogy a hátulját eltakarná. A hátlappal is rendelkező bumper tokok pedig, megerősített oldalaiknak köszönhetően kimagasló védelmet biztosítanak a mobilnak.

2019. október 21. 09:11

Elindult az 5G-szolgáltatás a fővárosban

Az idén húsz éves Vodafone Magyarország elindította kereskedelmi szolgáltatást nyújtó kültéri 5G hálózatát Budapesten. A szolgáltató összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást telepített és kapcsolt hálózatba a fővárosban. A jelenleg is aktív mobilszolgáltatók közül egyedül a Vodafone Magyarország vásárolt az NMHH 2016-os aukcióján 5G-s frekvenciát a 3,5GHz-es sávban – ezen működik a most elindított első budapesti kereskedelmi 5G szolgáltatás is.

2019. október 21. 09:03

Cégalapítás Németországban és Ausztriában - hasonlóságok és különbségek

Bár az uniós jogharmonizáció következtében a cégalapítás folyamatában sincsenek jelentős különbségek, mégis van néhány olyan eltérés, amivel még az alapítás előtt érdemes tisztában lenni. Egy megbízható tanácsadó cég segítségével pedig különösen sok időt és pénzt is spórolhat a külpiacra lépő magyar vállalkozó.  

2019. október 21. 08:20

A Vodafone elindította Magyarország első 5G hálózatát Budapesten

Az idén húsz éves Vodafone Magyarország elindította kereskedelmi szolgáltatást nyújtó kültéri 5G hálózatát Budapesten. A szolgáltató összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást telepített és kapcsolt hálózatba a fővárosban. A jelenleg is aktív mobilszolgáltatók közül egyedül a Vodafone Magyarország vásárolt az NMHH 2016-os aukcióján 5G-s frekvenciát a 3,5GHz-es sávban – ezen működik a most elindított első budapesti kereskedelmi 5G szolgáltatás is.

2019. október 21. 08:11

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás