Az OKI Systems Magyarország Kft. a 2005. évi Üzleti Etikai Díj egyik nyertese

forrás Prim Online, 2005. november 15. 08:36
Az öt éve működő díj segít elterjeszteni a hazai gazdasági szereplők körében a társadalmi felelősségvállalás gondolkodásmódját és a környezetük jobb létét elősegítő cselekedetek megtételét. Idén a MAM Hungária, OKI Systems és a Debreceni Vízmű nyerte el a rangos kitüntetést.
Idén is, mint az előző öt évben, a Piac és Profit üzleti magazin felkérésére gazdasági szervezeteket tömörítő szövetségek, kamarák, érdekképviseleti szervezetek jelöltek tagságuk köréből az Üzleti Etikai Díjra (IVSZ, VOSZ, Amcham, Joint Venture Szövetség, HBLF, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, BAZ Megyei KIK, Hajdú-Bihar Megyei KIK). A szervezetek a jelöléshez megkapják a Nemzetközi Budapest Klub által kidolgozott részletes szempontrendszert. A pályázatokat a Budapest Klub magyar kuratóriumi tagjaiból, valamint az előző évek nyerteseiből összeállított zsűri értékelte.

A hazai gazdasági életben nagyra értékelt Üzleti Etikai Díjat idén is három vállalat kapta. Három kategóriában indulhattak a pályázó cégek: multinacionális vállalat, hazai vállalat és KKV. Az ünnepélyes díjátadásra az "E-Magyarország, e-kormányzat 2005" konferencia keretében került sor.

A „Multinacionális vállalat” kategóriában az OKI Systems Magyarország Kft. által elnyert Üzleti Etikai Díjról

Az OKI márkanév hallatán mindenkinek a nyomtatás jut eszébe, a nyomtatásról, pedig a rengeteg elhasznált papír. Az OKI által kifejlesztett technológia pontosan ezt a problémát kívánja orvosolni: az ügyfelek minden nyomtató mellé megkapják az OKI saját fejlesztésű szoftverét, amely a nyomtatópapír és a nyomtatási felület legracionálisabb felhasználását segíti ezáltal csökkentve a felesleges papírhasználatot.

Nagy kihívást jelent az elhasznált nyomtató-kellékanyagok kezelése. Az OKI az ún. nyomtató kellékanyagvisszavételi program keretében sikeresen harcol a környezet felesleges terhelése ellen. Az irodákban, kereskedőknél gyűjtődobozokat telepítettek, ahová ügyfeleik elhelyezhetik a használt patronokat, melyeket később visszaszállítanak. A használt tonerek és hengerfejek visszajuttatását gazdaságilag is ösztönözik azáltal, hogy a későbbi vásárláskor beszámítják azok értékét.

Az OKI termékei előállítása során maradéktalanul tudja érvényesíteni környezetvédelmi szempontjait: a Zero Emission (nulla kibocsátás) a termelési folyamat egyik vezéreleme, mely során minimalizálják légköri és szennyvíz kibocsátást, és a képződő hulladék mennyiségét is folyamatosan csökkentik. A hulladék 99%-át újrahasznosítják, azaz 1% alatt tartják a lerakott hulladék mennyiségét.

Az OKI progresszív, környezettudatos gondolkodásmódja nem hagyta érintetlenül az iparág többi szereplőjét sem. A környezet megóvása komoly elvárás, melyet mára a versenytársak sem hagyhatnak figyelmen kívül. Az OKI különösen büszke arra, hogy az iparági környezetvédelem mércéjévé az OKI által bevezetett magas elvárások váltak, melyek nélkül ma már nem képzelhető el korszerű nyomtatási rendszer.

A globális felmelegedés vagy más környezetrombolás megelőzése érdekében az OKI a Föld természetes környezetének megóvását tette egyik legfontosabb vállalatvezetési alapelvévé. Az OKI valamennyi üzeme (Takaszakiban, Fukusimában, Thaiföldön és az Egyesült Királyságban) megszerezte a környezetvédelem nemzetközi szabványaként elismert ISO 14001-es tanúsítványt. Környezetbarát termékeket kínálnak - olyanokat, amelyek takarékosan bánnak az energiával, minimalizálják az anyagfelhasználást és újrahasznosításuk könnyen megvalósítható.

Kulcsszavak: OKI-hu +céginfo díj

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Az elemek típusai és sajátosságai

Az életünk során rengeteg műszaki eszközben használunk különböző típusú elemeket. Egyes eszközök nagyobb energiafelhasználásuk miatt gyorsabban lemerítik az energiaforrásokat, míg más modellekben tovább bírják.

2019. november 18. 10:03

A pénzhez jutás gyors módja heti törlesztéssel

A heti törlesztésű kölcsön mellett szóló legfontosabb érvek közül a kiszámíthatóságot, a gyorsaságot és az egyszerű ügyintézést érdemes kiemelni. Ez a fajta konstrukció tehát hatékony megoldást kínálhat az olyan élethelyzetekre, amikor rövid időn belül kell pénzhez jutnunk.

 

2019. november 18. 09:18

Ön is genetikai minták szerint él

Szüleink, nagyszüleink, minden ősünk és elődünk bennünk él. Ott rejtőznek gesztusainkban, meglapulnak cselekedeteinkben, reakcióinkban, mi pedig azt gondoljuk, teljesen egyediek vagyunk. Talán ön is így vélekedik. Mert talán ön sem tudja, hogy a genetikai minták milyen szinten képesek befolyásolni az életét, a pénzügyeit, a kapcsolatait és a mindennapjait.

2019. november 18. 09:05

Eljegyzési gyűrűk személyiség típusok szerint

Az eljegyzés mindig nagy szó egy pár életében. Egy új és merész lépés egy közös, boldog jövő felé. Mindenki számára más az ideális eljegyzés, de egy biztos: minden esetben szükség van egy eljegyzési gyűrűre. Lássuk is, hogy melyik személyiségtípushoz mi az, ami előnyös választás!

2019. november 18. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás