Az OKI Systems Magyarország Kft. a 2005. évi Üzleti Etikai Díj egyik nyertese

forrás Prim Online, 2005. november 15. 08:36
Az öt éve működő díj segít elterjeszteni a hazai gazdasági szereplők körében a társadalmi felelősségvállalás gondolkodásmódját és a környezetük jobb létét elősegítő cselekedetek megtételét. Idén a MAM Hungária, OKI Systems és a Debreceni Vízmű nyerte el a rangos kitüntetést.
Idén is, mint az előző öt évben, a Piac és Profit üzleti magazin felkérésére gazdasági szervezeteket tömörítő szövetségek, kamarák, érdekképviseleti szervezetek jelöltek tagságuk köréből az Üzleti Etikai Díjra (IVSZ, VOSZ, Amcham, Joint Venture Szövetség, HBLF, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, BAZ Megyei KIK, Hajdú-Bihar Megyei KIK). A szervezetek a jelöléshez megkapják a Nemzetközi Budapest Klub által kidolgozott részletes szempontrendszert. A pályázatokat a Budapest Klub magyar kuratóriumi tagjaiból, valamint az előző évek nyerteseiből összeállított zsűri értékelte.

A hazai gazdasági életben nagyra értékelt Üzleti Etikai Díjat idén is három vállalat kapta. Három kategóriában indulhattak a pályázó cégek: multinacionális vállalat, hazai vállalat és KKV. Az ünnepélyes díjátadásra az "E-Magyarország, e-kormányzat 2005" konferencia keretében került sor.

A „Multinacionális vállalat” kategóriában az OKI Systems Magyarország Kft. által elnyert Üzleti Etikai Díjról

Az OKI márkanév hallatán mindenkinek a nyomtatás jut eszébe, a nyomtatásról, pedig a rengeteg elhasznált papír. Az OKI által kifejlesztett technológia pontosan ezt a problémát kívánja orvosolni: az ügyfelek minden nyomtató mellé megkapják az OKI saját fejlesztésű szoftverét, amely a nyomtatópapír és a nyomtatási felület legracionálisabb felhasználását segíti ezáltal csökkentve a felesleges papírhasználatot.

Nagy kihívást jelent az elhasznált nyomtató-kellékanyagok kezelése. Az OKI az ún. nyomtató kellékanyagvisszavételi program keretében sikeresen harcol a környezet felesleges terhelése ellen. Az irodákban, kereskedőknél gyűjtődobozokat telepítettek, ahová ügyfeleik elhelyezhetik a használt patronokat, melyeket később visszaszállítanak. A használt tonerek és hengerfejek visszajuttatását gazdaságilag is ösztönözik azáltal, hogy a későbbi vásárláskor beszámítják azok értékét.

Az OKI termékei előállítása során maradéktalanul tudja érvényesíteni környezetvédelmi szempontjait: a Zero Emission (nulla kibocsátás) a termelési folyamat egyik vezéreleme, mely során minimalizálják légköri és szennyvíz kibocsátást, és a képződő hulladék mennyiségét is folyamatosan csökkentik. A hulladék 99%-át újrahasznosítják, azaz 1% alatt tartják a lerakott hulladék mennyiségét.

Az OKI progresszív, környezettudatos gondolkodásmódja nem hagyta érintetlenül az iparág többi szereplőjét sem. A környezet megóvása komoly elvárás, melyet mára a versenytársak sem hagyhatnak figyelmen kívül. Az OKI különösen büszke arra, hogy az iparági környezetvédelem mércéjévé az OKI által bevezetett magas elvárások váltak, melyek nélkül ma már nem képzelhető el korszerű nyomtatási rendszer.

A globális felmelegedés vagy más környezetrombolás megelőzése érdekében az OKI a Föld természetes környezetének megóvását tette egyik legfontosabb vállalatvezetési alapelvévé. Az OKI valamennyi üzeme (Takaszakiban, Fukusimában, Thaiföldön és az Egyesült Királyságban) megszerezte a környezetvédelem nemzetközi szabványaként elismert ISO 14001-es tanúsítványt. Környezetbarát termékeket kínálnak - olyanokat, amelyek takarékosan bánnak az energiával, minimalizálják az anyagfelhasználást és újrahasznosításuk könnyen megvalósítható.

Kulcsszavak: OKI-hu +céginfo díj

Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság

A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobiltelefon-értékesítés piacának jelenlegi helyzete. 

2020. május 29. 17:33

Jobb kapcsolódás, rugalmas hálózati sebesség

A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközét, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében.

2020. május 29. 15:59

A német kormány pénzügyi támogatást nyújt a magyar hallgatók számára

A világjárvány idején a német kormány pénzügyi támogatást kínál a magyar hallgatók számára. A Covid-19 miatt sok hallgató elvesztette a munkáját, amely lehetővé tette számukra a németországi tartózkodás finanszírozását. A Statista hivatalos adatai szerint négy külföldi hallgató közül három tanulmányainak teljes ideje alatt dolgozik, és jövedelmüket súlyosan sújtotta a világjárvány. Ezért Anja Karliczek német oktatási és kutatási miniszter bejelentette egy kamatmentes oktatási kölcsön program létrehozását a külföldi hallgatók tanulmányainak biztosítása érdekében. A németországi tanulmányokra szakosodott portál, a MyGermanUniversity adatai szerint közel 400 000 nemzetközi hallgató jár Németországban egyetemre, és ez a szám évről-évre csak nő.

2020. május 29. 14:40

Android- és iOS eszközökön is elérhető a fenntartható divatra fókuszáló magyar applikáció

A divatfogyasztókat tudatosságra ösztönző LiveRobe béta verziójának tavalyi sikerei után most izgalmas újításokkal, új dizájnnal, valamint egyszerű fizetési móddal és személyre szabott szállítási opciókkal tér vissza az alkalmazás, ami júliusig folyamatosan egyéb újításokkal várja felhasználóit. A LiveRobe már ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre.

2020. május 29. 14:05

A koronavírus járvány hatása az online üzletre

A koronavírus járvány  nyomában érkező visszesés nagyon sok szektorban éreztette a hatását. A turizmus, a vendéglátás valamint a személyszállítás komoly kihívásokkal néz szembe. A vírus hatása azonban nem minden üzletágra volt negatív. Szakértők szerint az online játékipar szereplői még nyerni is tudtak a helyzeten. Kérdés, meg tudják-e tartani az előnyt.

2020. május 29. 13:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás