Texas pereli a Sony-t kémprogramja miatt

Kiss Ádám Zoltán, 2005. november 21. 22:09
Texas állam főállamügyésze magánperben perelte be a Sony BMG Music Entertainment-t a másolásvédelemmel ellátott lemezek miatt, mivel azok szerinte kémprogram jellegű alkalmazást hordoznak.
Greg Abbott a texasi Travis County-ban beadott indítványa szerint a Sony lemezeinek számítógépen történő hallgatásához telepített fájlok között van olyan is, mely „rejtve marad, ám aktív”, és a telepítés után kiszolgáltathatja a felhasználó számítógépét a hackereknek, valamint lehetővé teszi a virtuális identitások ellopását. A Sony weboldalán ismertetett közleményében kijelenti, hogy minden olyan CD-t visszahívtak, melyek az elhíresült XCP másolásvédelmi technológiát tartalmazzák, ám Abbott szerint munkatársai jó néhány ilyen CD-t találtak a boltok polcain a texasi Austin-ban, még tegnap is. A tét nem kicsi, a kínos ügy tovább gördül, egyre inkább maga alá temetve a Sony megálmodott szoftveres másolásvédelmét. Texas állam nem viccel, mivel idén fogadták el az új fogyasztóvédelmi törvényt, ennek megsértése miatt esetenként, vagyis CD-nként 100 ezer dollár kártérítést követel. A cég 52 vezető művésztől adott ki ilyen lemezeket, köztük van Ray Charles, Frank Sinatra, Louis Armstrong de Celine Dion egy lemeze is ilyen formában jelent meg. A Sony jogi osztálya még nem reagált érdemben a texasi per hírére.

Kulcsszavak: jog security szerzői jog Sony

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

Sysinternals Suite Build 24.05.2023

A Sysinternals Suite csomag közel 70 hasznos eszközt tartalmaz, amelyek a fájlokkal, a lemezkezeléssel, a hálózati és biztonsági kérdésekkel, valamint a folyamatokkal és a rendszerrel kapcsolatos problémák megoldására szolgálnak.

2023. május 29. 12:24

Zero Install 2.24.10

Új alkalmazások keresésére, letöltésére és automatikus installálásukra használható program. Segítségével nagyon egyszerűen tölthetjük le számítógépünkre a nekünk kellő szoftvereket.

2023. május 29. 12:22

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01