Többet, gyorsabban, kevesebbért - 250-féle informatikai e-szakkönyv

forrás Prim Online, 2005. november 22. 12:01
A szentendrei Mercator Stúdió Elektronikus Könyvkiadó informatikai szakkönyvei elérték a 250 címet. A www.akonyv.hu címen elérhető oldalakon már több, mint 250-féle informatikai szakkönyv rendelhető meg.
Ezek a szakkönyvek Acrobat pdf, illetve újabban lit formátumú e-book kiadványok, amelyek az ingyenes Adobe (Acrobat) Reader, illetve Microsoft Reader olvasóprogrammal olvashatók. E technika előnye, hogy környezetbarát, az újdonságok a hagyományos módszernél sokkal gyorsabban és szélesebb körben teríthetők, nincs raktározási és felesleges kereskedelmi lánc költség, ennek megfelelően az elektronikus könyvek ára a papíros könyvek töredéke (15-40 százaléka). A további előnyökre is rávilágít a kiadó jelmondata: „Többet, gyorsabban, kevesebbért”.

A kevesebbért kifejezés szélsőséges esetben teljes ingyenességet jelent, vagyis a honlapot meglátogató olvasók egyetlen kattintással letölthetik a kívánt köteteket. A kiadó a magyar kultúra kimagasló értékeinek ápolása érdekében, ebben a formában – tehát ingyenesen – elkezdte a magyar irodalom klasszikusainak kiadását, terjesztését. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek az irodalmi gyöngyszemek a teljes magyar nyelvterületre, valamint a szórványban élőkhöz eljussanak, oda is, ahol magyar nyelvű könyveket nem terjesztenek.

Már több kiadó próbálkozott hasonló tevékenységgel, de jelenleg a fenti webcímen kapható kötetek jelentik a legnagyobb kínálatot, amely a számítógépes grafikától az irodai szoftverek ismertetésén át az operációs rendszerek bemutatásáig terjed. A legújabb informatikai kötetek az elektronikus könyvkiadás sajátosságainak megfelelően akár több verzióval is megelőzik a hagyományos, azaz a papíros könyvkiadók hasonló műveinek megjelenését. Példa erre a gyorsaságra a kiadó Adobe Illustrator CS2, Photoshop CS2, Photoshop Elements, AutoCAD és AutoCAD LT 2006, valamint Microsoft Office 2003 programcsomagokról szóló oktató- és kézikönyvei.

Kulcsszavak: Mercator Stúdió e-book

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

Royal RSS Reader 1.69

Telepítést nem igénylő, gyorsan használható RSS olvasó alkalmazás. Jellemzők: új hírcsatornák egyszerű felvétele a listába, keresési műveletek időzítése, betűméret változtatás, aktuális hírcsatorna mentése HTML formátumba stb.

2023. október 1. 12:32

StarCodec Lite 20230926

A StarCodec különböző kategóriák szerint csoportosított kodekcsomag videó és audió kodekekkel, szűrőkkel és egyéb hasznos funkciókkal (XviD, DivX, LAV Filters, ffdshow, x264, WebM, MPEG-1/2, MP3, MP4, MKV, H.264, AVC, OGG, AAC, madVR, MediaInfo, DivFix ++ stb.).

2023. október 1. 12:30

A QNAP bemutatja az új kétportos QXG-10G2T 10 GbE hálózati bővítőkártyát

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a QXG-10G2T 10 GbE hálózati bővítőkártyát.

2023. október 1. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38