A Micron és az Intel új céget hoznak létre Nand flash memória gyártására

forrás Prim Online, 2005. november 22. 16:35
A Micron Technology és az Intel bejelentette, hogy új céget alapítanak a szórakoztatóelektronikai, hordozható tároló és kézi kommunikációs eszközökben felhasználandó NAND flash memóriák gyártására. Az új vállalat kizárólag a Micron és az Intel számára állít elő eszközöket. A cégalapítás törvényileg előírt adminisztratív kötelezettségeinek lezárultával a cég várhatóan az idei év végére alakul meg.
Az IM Flash Technologies névre hallgató vállalat az Intelnek és a Micronnak az egyre fontosabb és dinamikusan növekvő flash memória üzletágban elérendő sikeréhez szükséges gyártási technológiát, eszközöket és tapasztalatot egyesíti magában. Az új vállalat a Micronnak a NAND fejlesztése és a gyártóüzemek nagy hatékonysággal történő működtetése területén meglévő tapasztalatát ötvözi az Intel többszintű cellás technológiájával és a flash memória üzletágban meglévő innovációs tapasztalatával.

A vállalat létrehozása mellett az Intel és a Micron külön- külön is megállapodást kötött az Apple-lel arról, hogy az IM Flash Technologies által előállított NAND flash memóriák jelentős részét az Apple-nek szállítják majd. A megállapodás részeként az Apple 250 millió dolláros előleget fizet az Intelnek és a Micronnak.

Az Intel és a Micron külön- külön 1,2 milliárd dollár értékű készpénzt, kötvényeket és eszközöket visz be az IM Flash Technologies-be. Bizonyos feltételek bekövetkezte esetén a felek külön- külön 1,4 milliárd dollárt fektetnek be az elkövetkezendő három évben, és végre szándékoznak hajtani minden, a működés fejlődését elősegítő beruházást. A cég 51%-át birtokolja a Micron, míg 49%-a az Intel kezében van. A kezdeti fázisban a termelés Boise-ban (Idaho állam), Manassasban (Virginia állam) és Lehiben (Utah állam) folyik majd. Az új cég a Micron és az Intel folyamattechnológiai tapasztalatait fogja alkalmazni fejlett 72 nanométeres és 50 nanométeres technológiájához. A cég a tervek szerint 2006 elején kezdi meg a munkát.

Az új vállalat menedzsmentjét a korábban az Intel új-mexikói Fab 11 gyárát irányító Dave Baglee és a Micron manassas-i gyárának korábbi vezetője, Rod Morgan vezeti majd.

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Az Animatiqua újabb időutazásra hív – most a múlt helyett a jövőbe!

A Holnap Budapestje címmel jelent meg az első film teaser Magyarországon, amit szinte teljes egészében a mesterséges intelligencia készített. A disztópia hét soros szinopszisát a Chat GPT írta, képi világát pedig az Midjourney program alkotta meg. Humán oldalról Kondacs András, az Eltűnt Budapest youtube-sorozattal ismertté vált Animatiqua vezetője inspirálta a szokatlan fejlesztési folyamatot. Megrázó – de tulajdonképpen lehetséges – jövőkép rajzolódik ki a háborús sci-fi-ben, ahol az elszabadult Mesterséges Intelligencia a platóni állam-modellel randevúzik. Ez lenne a holnap Budapestje?

2023. április 1. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08