Informatikai központ Kárpátalján

forrás Prim Online, 2005. november 22. 17:21
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán az IHM és a PTA Szülőföldön az információs társadalomba programjának keretében informatikai központ nyitotta meg kapuit Beregszászon.
2005. november 22-én Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) államtitkára, Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős politikai államtitkára, Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke és Kőhalmi Zsolt, a Puskás Tivadar Közalapítvány (PTA) igazgatója közösen felavatta az IHM és a PTA Szülőföldön az információs társadalomba címen meghirdetett pályázatának keretében megvalósult informatikai központot a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Jambrik Mihály és Szabó Vilmos kárpátaljai látogatásukon megtekintették az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) által az IHM támogatásával létrehozott eMagyar pontok egyikét Benén. A látogatáson részt vett többek között Gajdos István, az UMDSZ elnöke is.

A KMKSZ a Szülőföldön az információs társadalomba címet viselő pályázaton elnyert összegből olyan multimédiás számítógépekkel felszerelt labort alakított ki a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, ahol a hallgatók a digitális multimédiás anyagok szerkesztését és interaktív multimédiás alkalmazások készítését sajátíthatják el. A kialakított infrastruktúra nagymértékben hozzájárul a főiskola által tervezett médiaszak, valamint kommunikációs tanfolyamok indításához a kárpátaljai magyar kommunikációs szakemberutánpótlás érdekében. A támogatásból a KMKSZ a főiskola kollégiumában eMagyar pontot is kialakított.

Az IHM Tisztaszoftver Programja keretén belül jogtiszta operációs rendszert és szoftvercsomagot is adományozott a főiskolának.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38