Dr. Diag: online gyógyszer-diagnosztikai rendszer

Kovács Attila, 2005. november 24. 12:39
A hazánkban sikeres karriert befutó Complex CD Jogtár után új orvosinformatikai programrendszert hozott létre Styaszni Gyula, a Dr. Diag Kft. ügyvezető igazgatója.
A Dr. Diag online gyógyszerkereső és diagnosztikai szoftverrendszer több mint 250 orvos bevonásával 7 éves fejlesztési munka eredményeként született meg. Az egészségügyben dolgozók számára naprakész információkat szolgáltat az Európai Unióban és Magyarországon törzskönyvezett humán gyógyszerek alapadatairól. Vizsgálja, hogy több gyógyszer együttes szedése, kölcsön- és mellékhatásai jelenthetnek-e ellenjavallatot. Elvégzi a gyógyszerekben található ható- és segédanyagok allergia- és intolerancia-vizsgálatát. Optimalizálja a gyógyszerterápia árát. Egyedülálló diagnosztikai keresője megadja a lehetséges betegségek körét leletek, tünetek, panaszok, vizsgálati eredmények alapján. A rendszert, regisztrációt követően, magánemberek is használhatják.

A Dr. Diag rendszer elsősorban az orvosok és gyógyszerészek számára készült döntéstámogató, amely azonban segíti a magánszemélyeket is a recept nélkül vásárolható gyógyszerek közötti választásban és segítséget nyújt a gyógyszerszedés veszélyeinek elkerüléséhez.

Az új fejlesztésről az Orvosi Kamarában november 24-én tartott sajtótájékoztatón adott bővebb információt Styaszni Gyula.
Kulcsszavak: egészségügy

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

Royal RSS Reader 1.69

Telepítést nem igénylő, gyorsan használható RSS olvasó alkalmazás. Jellemzők: új hírcsatornák egyszerű felvétele a listába, keresési műveletek időzítése, betűméret változtatás, aktuális hírcsatorna mentése HTML formátumba stb.

2023. október 1. 12:32

StarCodec Lite 20230926

A StarCodec különböző kategóriák szerint csoportosított kodekcsomag videó és audió kodekekkel, szűrőkkel és egyéb hasznos funkciókkal (XviD, DivX, LAV Filters, ffdshow, x264, WebM, MPEG-1/2, MP3, MP4, MKV, H.264, AVC, OGG, AAC, madVR, MediaInfo, DivFix ++ stb.).

2023. október 1. 12:30

A QNAP bemutatja az új kétportos QXG-10G2T 10 GbE hálózati bővítőkártyát

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a QXG-10G2T 10 GbE hálózati bővítőkártyát.

2023. október 1. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38