IBM-BME közös információs nap a Műegyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 28. 08:28
Közös innovációs napot rendez november 30-án a budapesti Műegyetem és az IBM - közölte a felsőoktatási intézmény. Az első IBM-BME innovációs napra a cég 3 neves tudósa látogat a Műegyetemre. Előadást tart Don Eigler nanontechnológiával foglalkozó fizikus, aki a világon elsőként mutatta be, hogy "atomi szinten struktúrákat lehet építeni" - olvasható a közleményükben.
Szintén részt vesz az eseményen George Galambos rendszermérnök, aki az e-business koncepció egyik megalapítója. Előadást tart továbbá Jennifer Quirin Trelewicz az IBM kutató mérnöke is.

Az eseményen a három kutató mellett bemutatkozik Rátai Dániel, a Műegyetem hallgatója, aki térbeli háromdimenziós rajzok készítésre alkalmas szerkezetével hat első díjat nyert a májusában megrendezett tudományos olimpián. A rendezvényt Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója és Dr. Sallai Gyula, a BME stratégiai rektorhelyettese nyitja meg.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Repülő Iskola: rendhagyó matekóra kilencedikeseknek

A tanárhiányt, a rosszul fizetett pedagógusuk helyzetét semmiképp nem oldja meg, de talán a diákok gondolkodáshoz és tanuláshoz való jogának biztosításához hozzájárulhat A Gondolkodás Öröme Alapítvány legújabb kezdeményezése, amelynek keretében a matematikát kedvelő lelkes kilencedikes diákoknak hirdettek meg olyan 3 órás kedvcsináló foglalkozásokat, amelyek célja megmutatni a matematika játékos és gondolkodtató arcát.

2022. október 3. 11:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38