Infokommunikációs csúcstalálkozó Budapesten

forrás Prim Online, 2005. november 29. 14:49
Csak az infokommunikációs szektor erőteljes fejlődésének biztosításával válhat az Európai Unió 2010-re a világ legversenyképesebb régiójává. Ez a legfontosabb üzenete annak az infokommunikációs csúcstalálkozónak, melynek megrendezését a mai napon jelentette be Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke.
Budapesten kerül megrendezésre 2005. december 2-4. között az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és az Európai Infokommunikációs és Felhasználói Elektronikai Szövetség (EICTA) szervezésében az Infokommunikációs Csúcstalálkozó, melynek legfontosabb célja az IKT szektor Európai Unión belüli hatékony régiós együttműködésének megalapozása.

Az Európai Unió versenyképességének hosszú távú javítása, a modernizáció és a gazdasági növekedés dinamizálása nagymértékben függ a tagállamok IKT szektorainak fejlettségétől. Ezen a téren az újonnan csatlakozott és csatlakozó országoknak jelentős lemaradása van. A nyugat- és kelet-európai országok közötti infokommunikációs különbségeinek felszámolásában két tényező játszik döntő szerepet: a szélessávú infrastruktúra fejlesztése és a tartalomfejlesztés. Az ehhez szükséges beruházások feltételeinek megteremtése a kohéziós alapok egy részének átcsoportosítását igényli, ennek hiányában az egyes tagországok kormányai nem képesek finanszírozni a jelentős költségekkel járó fejlesztéseket – hangsúlyozta az infokommunikációs csúcstalálkozó bejelentésekor az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az infokommunikációs szektor fejlesztésében rejlő lehetőségek kiaknázása hozzájárul a gazdaság növekedésének gyorsításához, az állami szféra, a közszolgáltató szektor racionalizálásához, s így az Európai Unió versenyképességének további javításához.

A Budapesti Infokommunikációs Csúcstalálkozón 15 ország informatikai szektorának kormányzati és iparági képviselői vesznek részt, többek között újonnan csatlakozott és csatlakozásra váró államok szakminiszterei, az Európai Unió soros elnökségének képviselői és az iparági nemzeti szövetségek vezetői. A magyar kormány részéről Kóka János gazdasági miniszter, Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter illetve az NKTH képviseletében Boda Miklós vesz részt a csúcstalálkozón.

Kulcsszavak: konferencia IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38