Gyürk András EP-képviselő szerint nem eléggé átlátható az árképzés az infokommunikációs szektorban

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 2. 10:00
Az infokommunikációs szektor ösztönzi az európai gazdaság növekedését, elősegíti a munkahelyteremtést - jelentette ki az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Gyürk András (Fidesz-MPSZ) magyar képviselő Az elektronikus kommunikáció szabályozása és piacai Európában című jelentés vitájában felszólalva, de egyszersmind bírálta az árképzést a szektorban.
Beszédének az MTI-hez csütörtökön eljuttatott szövege szerint a képviselő előnynek mondta azt is, hogy "az új technológiák terjedése, ezek közül is elsősorban a mobil-szélessáv alkalmas arra, hogy a hagyományos eszközökkel elérhetetlen társadalmi csoportokat integráljon az információs társadalomba".

Úgy vélte ugyanakkor, hogy az ágazatot ma még nehezen áttekinthető árképzési modellek, furcsa ár-szolgáltatás konstrukciók, "az egységes piac elvén átlépő gyakorlat" jellemzi (például romaing-díjak esetében). Ebben szerinte az EP-nek is kötelessége változást sürgetnie.

Leszögezte: "mindenekelőtt átláthatóságra van szükség, a fogyasztók egyértelmű és világos tájékoztatására. Valódi versenyre, az egységes és közös piac elvének maradéktalan érvényesülésére. És nem utolsósorban a szolgáltatások értékével valóban arányban álló alacsonyabb árakra."

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

A Beatles legendás tetőkoncertjére emlékeznek Siófokon

Magyarországon egyedülálló módon idézik meg a The Beatles 1969-es koncertjét Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején augusztus 10-én.

2019. augusztus 9. 13:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás