Kóka: Európa a világ egyik legkevésbé tudásalapú gazdasága

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 5. 10:06
Európa a lisszaboni célok ellenére a világ egyik leglassabban fejlődő és legkevésbé tudásalapú gazdasága - mondta a gazdasági miniszter a Budapesti Infokommunikációs Csúcstalálkozón tartott vitaindítójában pénteken. Kóka János elmondta: a szükséges nagy változtatások nélkül a kontinens nem lehet az Egyesült Államok és Ázsia versenytársa.
Hozzátette: a dinamikus fejlődés alapját, a gazdasági stabilitást az egyes kormányoknak kell biztosítaniuk, amelyhez az unió megfelelő keretet biztosít. A miniszter úgy vélekedett, hogy a közép-kelet-európai uniós országoknak a deficit lefaragásával, az infrastruktúra fejlesztésével, az adók csökkentésével és a szociális problémák kezelésével egyszerre kell szembenézniük.

A miniszter az MTI-nek elmondta: meg lehet célozni, hogy az IT szektor a mostaninál nagyobb arányban részesedjen a GDP-ből és a strukturális alapokból, mert "minden egyes ágazatba be kell vinni az informatikai szektor eszközeit". Hozzátette minden ágazatot át kell szűrni aszerint, hogy milyen mértékben informatizálják.

Ismertetése szerint jövőre 10 milliárd forintot biztosítanak uniós forrásokból arra, hogy a szélessávú internet eljusson az elmaradott területekre.

A fórumot az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és az Európai Infokommunikációs és Felhasználói Elektronikai Szövetség (EICTA) szervezte. A kétnapos konferencián 15 európai ország mintegy száz informatikai szakembere és politikusa vesz részt.

Kulcsszavak: EU trend IVSZ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38